Hulp bij huiswerk en studeren

Hulp bij huiswerk en studeren

Ook voor huiswerkbegeleiding of begeleiding bij je studie kun je bij de OBA terecht. We werken samen met onze partners om leren makkelijker en leuker te maken. Ontdek de verschillende mogelijkheden en ontwikkel samen met de OBA je talent.


Agenda

bekijk alle hulp bij huiswerk en studeren in de agenda

Stichting Studiezalen

OBA Osdorp en OBA Bos en Lommer

Studeren en tegelijkertijd de wereld en jezelf ontdekken? De inspirerende locaties van stichting Studiezalen in OBA Osdorp en OBA Bos en Lommer zijn er speciaal voor mbo 4-, hbo- en wo-studenten. Naast studeermomenten organiseren we ook leuke studieavonden met lekker eten en inspirerende workshops.

Diversity Talks

lees meer over Diversity Talks en StudieHub

OBA Staatsliedenbuurt en OBA Javaplein 

Doe mee met het gratis onderwijsprogramma StudieHub van Diversity Talks. Je wordt begeleid bij het maken van huiswerk of je krijgt hulp bij de voorbereiding op een toets. Ook kun je vragen stellen over de middelbare school of een vervolgopleiding. De begeleiding is gericht op scholieren in het voortgezet onderwijs. 

Combiwel

lees meer over Combiwel

OBA CC Amstel en OBA Roelof Hartplein

Heb je wat extra hulp nodig op school? Dan is er schoolondersteuning van Combiwel. Deze Amsterdamse organisatie organiseert veel schoolactiviteiten en biedt in samenwerking met de OBA schoolbegeleiding aan. Speciaal voor leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs.

VoorUit

OBA Banne 

VoorUit Banne Zuid biedt wekelijks huiswerkbegeleiding aan in OBA Banne. VoorUit organiseert vele activiteiten voor jong en oud en biedt, in samenwerking met de OBA, graag ondersteuning aan de jonge kinderen die wat extra hulp nodig hebben bij het maken van huiswerk. De ondersteuning in OBA Banne richt zich op kinderen in het basisonderwijs. Of het nu gaat om rekensommen uitleggen, het schrijven van een werkstuk of het oefenen voor een toets: de studenten zijn er om de kinderen te enthousiasmeren en ondersteunen waar nodig. 

Tijdens deze activiteit zal een tweetal studenten c.a. 10 kinderen begeleiden. Let op: de activiteit heeft een vrije inloop maar vol is vol. 

Leren in de OBA

 

Studeren en werken kan in de OBA-vestigingen zonder vooraf te reserveren. In alle 28 locaties van de OBA in Amsterdam, Diemen en Oudekerk a/d Amstel heb je allerlei faciliteiten om te studeren en te werken. Er is dus altijd een fijne studieplek in de buurt!