Lezen voor de lijst

Lezen voor de lijst

In de OBA vind je een grote collectie boeken voor Lezen voor de lijst. Er zijn 12 OBA-vestigingen waar speciale kasten met deze boeken staan, er is er dus vast één bij jou in de buurt. En we helpen je graag als je vragen hebt over de collectie. Lezen voor de lijst is bedoeld voor leerlingen op de middelbare school die lezen voor het vak Nederlands.

Online lenen voor je lijst

download meteen de online Bibliotheek-app

Nog veel te lezen voor je eindexamenlijst? Download de online Bibliotheek-app. Je vindt er niet alleen e-books, maar ook luisterboeken voor je lijst. Zo kun je boeken lenen, lezen én luisteren waar je ook bent.

Bepaal je leesniveau

Wil je bepalen welk leesniveau je hebt bereikt? Dat kan via lezenvoordelijst.nl. Ook medewerkers in de 12 OBA-vestigingen kunnen je tips geven.

Hoe lees je literatuur?

blog Hoe lees je literatuur?

Soms is het nodig om wat dieper in een boek te duiken. De OBA kan je daarbij helpen. In dit artikel geven we je alvast een paar tips!

Inspiratie

Top 10 | Boekverfilmingen

bekijk de top 10 boekverfilmingen lezen voor de lijst

Wist je dat er ook Lezen voor de lijst-boeken zijn die verfilmd zijn? In deze top 10 vind je 10 verfilmde boeken, vanzelfsprekend leen je het boek én de film bij de OBA.
 

3 leestips van Margje Woodrow

bekijk de Lezen voor de lijst-tips van Margje Woodrow

Margje Woodrow is schrijver van jeugdthrillers. Ze schreef onder andere het boekenweekgeschenk voor jongeren en een rits bloedstollende boeken voor jongeren. Maar wat leest ze zelf eigenlijk?