Kinderboekenweek

Van woensdag 2 t/m zondag 13 oktober is het Kinderboekenweek met het thema: ‘Reis mee!’. Beleef de Kinderboekenweek in de OBA. Doe mee met workshops, kom naar de mooiste voorstellingen, ontdek de leukste boeken over voertuigen en kom naar het OBA Kinderboekenweekfeest op zondag 13 oktober ‘Op reis naar Parijs’ in OBA Oosterdok.

De brief voor de koning

...een muzikale theatervoorstelling

Een jongen in de bibliotheek komt in het verhaal van ‘De brief voor de koning’ terecht en hij moet  keuzes maken, net als Tiuri in het boek. Er verschijnen plotseling ridders, jonkvrouwen, kastelen, bruggen over rivieren en poorten naar gevaarlijke steden. Dit is wat er gebeurt als je een boek leest: voor je het weet zit je middenin een avontuur! 

Zondag 6 oktober, 15.00 uur, OBA Theater in OBA Oosterdok

10 bekroonde boeken

bekijk de top 10 kinderboekenweek

De bekroonde kinderboeken van 2019 zijn weer bekend! Heb je ze nog niet gelezen? Begin dan snel en leen ze in de OBA. Dit is onze top 10!

Kinderboekenweekfeest

Kom naar het OBA Kinderboekenweekfeest in OBA Oosterdok op zondag 13 oktober. De jeugdetage is omgetoverd in hartje Parijs.

Reis mee!

bekijk het programma overzicht

Bekijk hier het hele programma van het OBA Kinderboekenweekfeest op zondag 13 oktober, met alle metrohaltes en vertrektijden!

Stop Motion (7+)

Leer in deze workshop van Grote Broer de basistechnieken van stop-motion animatie en maak je eigen stop-motion animatiefilm.

Hydraulisch voertuig maken (6+)

Maak in deze workshop van Grote Broer je eigen drakenvoertuig uit het boek Het stuur van Tuur na. Laat je fantasie erop los en breng je voertuig op magische wijze echt in beweging.

Silent-disco met Daan Draait (6+)

Een feestelijke mee-doe-voorstelling voor kinderen met fantasy reality helms en speciale koptelefoons. Open het boek, stap in de fantasie en beleef het leesavontuur mee!

Verteltheater Alleen op de wereld (7+)

Een ontroerend en meeslepend verhaal over het te vondeling gelegd jongetje Remi. Samen met Vitalis reist hij de wereld rond en beleven ze de grootste avonturen.