Alle 27 vestigingen van de OBA zijn tijdelijk gesloten. De sluiting is een maatregel van de overheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

Leren

Leren

Op deze pagina vind je alles over leren en studeren in de OBA. Bekijk interessante workshops en lezingen in onze agenda, ga meteen aan de slag met de Nederlandse taal of schrijf je in voor een cursus van één van onze partners. Studeren kan natuurlijk altijd in één van de 27 vestigingen van de OBA. En als je wat hulp nodig hebt, bieden we huiswerkbegeleiding en StudyShare.

Onder de naam OBA School biedt de OBA programma’s, producten en diensten aan voor kinderdagverblijven, voorscholen en andere educatieve instellingen. 


  • Nederlands leren

    Wil je beter Nederlands leren spreken? Beter leren lezen en schrijven? Bij het Leef en leerpunt helpen wij daar graag bij.

  • Meer doen met de computer

    Wij je beter leren omgaan met internet of programma’s als Excel? Of met dingen die je moet regelen met de overheid?

  • Rekenen en geld

    Oefen thuis met rekenen, internetbankieren en IBAN. Leer meer over omgaan met geld en belastingaangifte.


Studeren

de OBA is de beste studieplek van Amsterdam

Studieplekken, stilteruimtes en ruimtes om te overleggen, in alle vestigingen van de OBA is plek om te studeren. En heb je hulp nodig? Dan is er StudyShare!

Huiswerkbegeleiding

huiswerk en bijles in de OBA

Hulp nodig bij huiswerk maken? Jongeren uit de eerste en tweede klas van de middelbare school kunnen meerdere keren per week in de OBA terecht voor studiebegeleiding.


Een leven lang leren met partners van de OBA

Ook bij partners van de OBA kan je terecht om een leven lang te leren! Regelmatig worden lessen van onderstaande partners in de OBA gegeven.


Volksuniversiteit Amsterdam

Volksuniversiteit Amsterdam organiseert taalcursussen, o.a. in een aantal OBA vestigingen: OBA Oosterdok, OBA Javaplein, en OBA Roelof Hartplein.

Alliance Française

Alliance Française Amsterdam biedt fysiek en online cursussen voor studenten, werkenden en kinderen. De organisatie is gevestigd in OBA Oosterdok. 

Instituto Cervantes

In samenwerking met de Volksuniversiteit Amsterdam biedt het Instituto Cervantes een selectie van speciale cursussen aan die in OBA Oosterdok worden gegeven.