Voortgezet onderwijs

Welkom bij OBA School!

OBA School biedt programma’s in de OBA-vestigingen én op school op het gebied van leesbevordering en leesmotivatie en digitale vaardigheden. Via de webshop kun je programma’s, materialen, collecties en het docentenlidmaatschap bestellen. Wil je meer informatie of advies bij het maken van een keuze? Neem dan contact op via school@oba.nl. 

Webshop VO

ga naar de webshop

In de webshop vind je een ruim aanbod aan programma’s op het gebied van leesplezier en -bevordering, taal-ontwikkeling en digitale geletterdheid.

Sommige programma’s hebben een beperkte capaciteit, wij adviseren daarom ruim van tevoren te bestellen. 

ga naar de webshop VO van OBA School

OBA op school VMBO

OBA op school VO

OBA op School is een structurele samenwerking tussen de school en de bibliotheek waarbij we de expertise van de bibliotheek inzetten op school om te ondersteunen bij het vergroten van de leesmotivatie van de leerlingen.

Want, wie meer leest, wordt beter in taal. Dit klinkt niet alleen logisch, het is ook echt zo. Meer lezen heeft een bewezen effect op woordenschat, spelling, grammatica, begrijpend lezen en schrijven.

Lees meer over OBA op school VO

OBA School aanbod VO

bekijk hier het aanbod

Benieuwd naar het aanbod voor het voortgezet onderwijs? Download de folder met alle programma's die de OBA aanbiedt voor het VO. 

Neem contact op via school@oba.nl of bekijk de veelgestelde vragen met betrekking tot het educatieve aanbod van de OBA.

bekijk hier het aanbod

Studiebegeleiding

Jongeren van het voortgezet onderwijs en mbo kunnen bij diverse OBA-vestigingen terecht voor huiswerk- en studiebegeleiding. We werken hierin samen met onze partners die leerlingen begeleiden en de juiste studievaardigheden aanleren.

bekijk hier het aanbod

Lezen voor de Lijst

Er zijn 12 OBA-vestigingen waar speciale kasten met boeken voor het lezen voor de lijst staan. Handig voor middelbare scholieren die lezen voor de vakken Nederlands, Duits en Fries. 

lees verder

Maakplaats 021 op school

Maakplaats 021

Maakonderwijs geeft leerlingen digitale vaardigheden mee waarmee ze vorm kunnen geven aan hun toekomst. Om bij jou op school of in de OBA met maakonderwijs aan de slag te gaan, heeft Maakplaats 021 een speciaal samengesteld aanbod.

Bekijk het aanbod van Maakplaats 021

OBA Kennispas

OBA Kennispas

Ben je medewerker in het voortgezet onderwijs of het mbo? Dan kun je een gratis OBA Kennispas aanvragen. Je krijgt dan een gratis OBA Altijd & Overal lidmaatschap waarmee onbeperkt en boetevrij materialen kunt lenen. De pas is het hele schooljaar geldig.

meer informatie over de OBA Kennispas

Nieuwsbrief

OBA School nieuwsbrief

Ontvang 3 keer per jaar OBA-nieuws voor docenten. Met nieuwe educatieve producten, tips zoals voor Lezen voor de lijst en bijscholingsmogelijkheden. 
 

naar het aanmeldformulier

Tips van de Boekengasten

Met die meters aan boekenkasten kan het soms best wel eens lastig zijn om een keuze te maken. Daarom hebben we een aantal tips van de Boekengasten voor je op een rijtje gezet. 

bekijk ze hier

Top 10: Spannende boeken

Juni is de maand van het spannende boek. We hebben onze favorieten alvast voor je op een rijtje gezet. Reserveren, lenen en lezen maar!

 

bekijk de boekentips

Top 15: Tweede Wereldoorlog

Maak je lessen nóg boeiender met de kracht van verhalen. Laat je inspireren door deze top 15 met de mooiste boeken over de periode van de Tweede Wereldoorlog. Van korte vertellingen tot graphic novels. Om klassikaal voor te lezen, of als tip voor je leerlingen om zelf te lezen.

bekijk de top 15