Alle 27 vestigingen van de OBA zijn tijdelijk gesloten. De sluiting is een maatregel van de overheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

VVE

Welkom bij OBA School!

Met de peuters naar de OBA? Boeken om voor te lezen in de groep? Inspiratie voor pedagogisch medewerkers?De OBA biedt alle programma’s, producten en diensten voor kinderdagverblijven, voorscholen en andere educatieve instellingen aan onder de naam OBA School. Een lidmaatschap is niet nodig, we vragen je wel om eenmalig een intentieverklaring te tekenen.

Let op: tot nader bericht nemen we geen nieuwe aanvragen van groepsprogramma's in behandeling, met uitzondering van de Nationale Voorleesdagen. Collectie-aanvragen zijn uiteraard wel mogelijk. Afhankelijk van de ontwikkelingen rondom COVID-19 maken we de mogelijkheid tot bestellen weer beschikbaar. Hierover zullen we de scholen informeren. 

Webshop

naar de webshop

In de webshop vind je een ruim aanbod aan programma’s en collecties en advies voor professionals. Als bestellen niet lukt omdat jouw organisatie niet bekend is in de webshop, stuur dan een mail met de gegevens naar school@oba.nl 

Nationale Voorleesdagen

Peuters en kleuters kunnen tijdens de Nationale Voorleesdagen op de leukste manieren kennismaken met boeken en voorlezen. Alle 27 OBA-vestigingen zijn op het moment helaas gesloten, maar gelukkig kun je online blijven lezen en luisteren.

Vertelplaten

Praat, lees en doe! Leen vertelplaten van bekende prentenboeken voor op de groep. Breng samen met de kinderen de verhalen van muis en uil tot leven. Wat gaat er nu gebeuren? 

Onderzoek en publicaties

ga naar de website van Leesmonitor

Wat zijn de voordelen van voorlezen? En waarom zijn boeken juist voor kleine kinderen zo belangrijk? Op de website van Leesmonitor vind je interessante onderzoeken over het leesgedrag, leesbevordering en leesplezier.

OBA School nieuwsbrief

Meld je aan voor de OBA-nieuwsbrief voor professionals in kinderdagverblijven en voorscholen. Met nieuwe educatieve producten en handige tips zoals BoekStart en bijscholingsmogelijkheden. Verschijnt 4 keer per jaar.

Maak kennis met OBA School

Contact

Wil je meer weten over een product of programma  van de OBA? Of heb je een andere vraag? Neem contact op via school@oba.nl of bel 020-5230990.