VVE

Welkom bij OBA School!

Met de peuters naar de OBA? Boeken om voor te lezen in de groep? Inspiratie voor pedagogisch medewerkers?De OBA biedt alle programma’s, producten en diensten voor kinderdagverblijven, voorscholen en andere educatieve instellingen aan onder de naam OBA School. Een lidmaatschap is niet nodig, we vragen je wel om eenmalig een intentieverklaring te tekenen.

Webshop

naar de webshop

In de webshop vind je een ruim aanbod aan programma’s en collecties en advies voor professionals. Als bestellen niet lukt omdat jouw organisatie niet bekend is in de webshop, stuur dan een mail met de gegevens naar school@oba.nl 

Media Ukkie Dagen

lees meer over de Nationale Voorleesdagen

Tijdens de Media Ukkie Dagen van 25 maart t/m 1 april 2022 is er extra aandacht voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. Met het thema Swipe, stap, sprong geeft de OBA antwoord op vragen zoals: Hoe begeleid je een kind stap voor stap in de ‘digitale wereld’? En geeft de OBA tips om samen te lezen, kijken, luisteren en doen.

Media WegWijzer

download de media wegwijzer peuter en kleuter

Mediasmarties & Netwerk Mediawijsheid maakten twee WegWijzers voor professionals, die wij graag met jullie delen. Naast media om te lezen, kijken, luisteren en spelen, staan er ook activiteiten in om te dóen waar je meteen mee aan de slag kan.

Meer voorlezen, beter in taal

lees meer over voorlezen en taalvaardigheid

Een van de meest effectieve manieren om de taalontwikkeling van jonge kinderen te bevorderen is voorlezen. Thuis en in de kinderopvang. De taalontwikkeling van kinderen die al in hun eerste levensjaren worden voorgelezen verloopt gunstiger dan die van kinderen die niet worden voorgelezen. 

Iene Miene Media-onderzoek

lees meer over Iene Miene Media

Iene Miene Media is een jaarlijks onderzoek van Netwerk Mediawijsheid naar het mediagebruik van jonge kinderen. Het flitsonderzoek is een aanvullend onderzoek gericht op het mediagebruik in coronatijd en de manier waarop ouders daarmee omgaan.  

Vertelplaten

bekijk de vertelplaten

Praat, lees en doe! Leen vertelplaten van bekende prentenboeken voor op de groep. Breng samen met de kinderen de verhalen van muis en uil tot leven. Wat gaat er nu gebeuren? 

Onderzoek en publicaties

ga naar de website van Leesmonitor

Wat zijn de voordelen van voorlezen? En waarom zijn boeken juist voor kleine kinderen zo belangrijk? Op de website van Leesmonitor vind je interessante onderzoeken over het leesgedrag, leesbevordering en leesplezier.

OBA School nieuwsbrief

Meld je aan voor de OBA-nieuwsbrief voor professionals in kinderdagverblijven en voorscholen. Met nieuwe educatieve producten en handige tips zoals BoekStart en bijscholingsmogelijkheden. Verschijnt 4 keer per jaar.

Maak kennis met OBA School

Contact

Wil je meer weten over een product of programma  van de OBA? Of heb je een andere vraag? Neem contact op via school@oba.nl of bel 020-5230990.