VVE

Welkom bij OBA School!

Met de peuters naar de OBA? Boeken om voor te lezen in de groep? Inspiratie voor pedagogisch medewerkers? De OBA biedt allerlei programma’s, producten en diensten voor kinderdagverblijven, voorscholen en andere educatieve instellingen aan onder de naam OBA School. Een lidmaatschap is niet nodig.

Webshop

naar de webshop

In de webshop vind je een ruim aanbod aan programma’s en collecties en advies voor professionals. Als bestellen niet lukt omdat jouw organisatie niet bekend is in de webshop, stuur dan een mail met de gegevens naar school@oba.nl 

naar de webshop

Tom en Pippo's boekentips

lees meer over de Nationale Voorleesdagen

Op zoek naar nieuwe voorleestips? We hebben de leukste nieuwe boekjes voor baby's en peuters op een rijtje gezet. Om lekker samen te bladeren, kijken en luisteren. Veel leesplezier!

voorleestips

Media WegWijzer

download de media wegwijzer peuter en kleuter

Mediasmarties & Netwerk Mediawijsheid maakten twee WegWijzers voor professionals, die wij graag met jullie delen. Naast media om te lezen, kijken, luisteren en spelen, staan er ook activiteiten in om te dóen waar je meteen mee aan de slag kan.

download de Media Wegwijzer Peuter & Kleuter

Meer voorlezen, beter in taal

lees meer over voorlezen en taalvaardigheid

Een van de meest effectieve manieren om de taalontwikkeling van jonge kinderen te bevorderen is voorlezen. Thuis en in de kinderopvang. De taalontwikkeling van kinderen die al in hun eerste levensjaren worden voorgelezen verloopt gunstiger dan die van kinderen die niet worden voorgelezen. 

lees meer over voorlezen en taalvaardigheid

Iene Miene Media-onderzoek

lees meer over Iene Miene Media

Iene Miene Media is een jaarlijks onderzoek van Netwerk Mediawijsheid naar het mediagebruik van jonge kinderen. Het flitsonderzoek is een aanvullend onderzoek gericht op het mediagebruik in coronatijd en de manier waarop ouders daarmee omgaan.  

lees meer over Iene Miene Media

Vertelplaten

bekijk de vertelplaten

Praat, lees en doe! Leen vertelplaten van bekende prentenboeken voor op de groep. Breng samen met de kinderen de verhalen van muis en uil tot leven. Wat gaat er nu gebeuren? 

bekijk de vertelplaten

Onderzoek en publicaties

ga naar de website van Leesmonitor

Wat zijn de voordelen van voorlezen? En waarom zijn boeken juist voor kleine kinderen zo belangrijk? Op de website van Leesmonitor vind je interessante onderzoeken over het leesgedrag, leesbevordering en leesplezier.

ga naar de website van Leesmonitor

OBA School nieuwsbrief

Meld je aan voor de OBA-nieuwsbrief voor professionals in kinderdagverblijven en voorscholen. Met nieuwe educatieve producten en handige tips zoals BoekStart en bijscholingsmogelijkheden. Verschijnt 4 keer per jaar.

naar het aanmeldformulier

Maak kennis met OBA School

Contact

Wil je meer weten over een product of programma  van de OBA? Of heb je een andere vraag? Neem contact op via school@oba.nl