Alle 27 vestigingen van de OBA zijn tijdelijk gesloten. De sluiting is een maatregel van de overheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 120)

 • MEMOThuis gratis beschikbaar tijdens de Nationale Voorleesdagen

  18 januari 2021

  Peuters en kleuters kunnen tijdens de Nationale Voorleesdagen op de leukste manieren kennismaken met boeken en voorlezen. Alle 27 OBA-vestigingen zijn op het moment helaas gesloten, maar gelukkig kun je online blijven lezen en luisteren.

  Bekijk details van MEMOThuis gratis beschikbaar tijdens de Nationale Voorleesdagen

 • Pilot thuistoegang verdiepende bronnen verlengd

  18 januari 2021

  Door krantenarchieven bladeren om een artikel uit je geboortejaar op te zoeken, in literaire collecties duiken om meer te weten te komen over je favoriete schrijver of je onderdompelen in wetenschappelijke tijdschriften voor dat onderzoek dat je nog moet afronden: je kunt enorm veel informatie vinden in online databanken. En die kun je tijdelijk in huis halen!

  Bekijk details van Pilot thuistoegang verdiepende bronnen verlengd

 • Lees mee tijdens de Nationale Voorleesdagen bij de OBA

  18 januari 2021

  Doe thuis mee tijdens de Nationale Voorleesdagen van 20 t/m 30 januari en lees mooie verhalen voor aan alle kinderen die nog niet zelf kunnen lezen. En voorlezen kan ook online dus vergeet bijvoorbeeld buurtkinderen, neefjes, nichtjes, oppaskinderen of kleinkinderen niet. Je beleeft mooie momenten samen, maar bovenal is voorlezen goed voor de taalontwikkeling. Kijk op oba.nl/voorleesdagen voor voorleestips en onze uitgebreide (online) collectie baby-, prenten- en kinderboeken.

  Bekijk details van Lees mee tijdens de Nationale Voorleesdagen bij de OBA

 • De OBA voor jou tijdens de lockdown

  18 december 2020

  Het is weer leeg en stil in alle OBA-vestigingen, want alle 27 locaties zijn nu gesloten. We missen je! Maar je kan tijdens de lockdown gelukkig de OBA wel op allerlei manieren gebruiken. Zo kan je een boekenpakket bestellen via de OBA Bestelservice, items reserveren en op afspraak afhalen en ken je ons online aanbod al? Zonder de deur uit te gaan kan je e-books lenen, programma’s bekijken en oefenprogramma’s doen. En voor kinderen zijn tijdens de vakantie in een aantal vestiging gewoon activiteiten.

  Bekijk details van De OBA voor jou tijdens de lockdown

 • Directeur dankt Amsterdammers voor steun aan de OBA

  18 december 2020

  Begin november werd de OBA verrast door de gemeentebegroting met een aankondiging voor een extra bezuiniging vanaf 2023. In december bleek dat deze voorgenomen bezuinigingen worden ‘getemporiseerd’ om meer tijd te nemen voor een integraal plan voor de toekomst van de OBA. Lees de brief aan alle Amsterdammers van directeur Martin Berendse.

  Bekijk details van Directeur dankt Amsterdammers voor steun aan de OBA

 • Gewoon doorlezen met OBA Bestelservice

  15 december 2020

  Vanaf maandag 20 april kun je als lid boeken afhalen bij verschillende vestigingen van de OBA. Zo breiden we onze service uit voor iedereen die, naast alle e-books en luisterboeken, graag weer fysieke boeken wil lenen.

  Bekijk details van Gewoon doorlezen met OBA Bestelservice

 • Bezuinigingen op buurtvestigingen (voorlopig) van tafel

  15 december 2020

  De voorgenomen bezuinigingen op de OBA vanaf 2023 worden ‘getemporiseerd’ om meer tijd te nemen voor een integraal plan voor de toekomst van de OBA. Met dit voorstel van de wethouders Meliani en Everhardt heeft de coalitie in de gemeenteraad ingestemd. De wethouders schrijven in hun brief* dat het grote belang van de OBA voor de stad ‘niet ter discussie staat’ en dat ze de grote waarde van de OBA als laagdrempelige voorziening ‘zo veel mogelijk willen behouden en versterken in de toekomst’. OBA-directeur...

  Bekijk details van Bezuinigingen op buurtvestigingen (voorlopig) van tafel

 • Vier je kerstvakantie in de OBA

  11 december 2020

  Kom deze kerstvakantie van 19 december tot en met 3 januari naar de OBA en doe mee met de leukste jeugdactiviteiten. Onder de noemer Midwinter Mokum is er een uitgebreid programma georganiseerd voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Denk aan jeugdtheater, een dansvoorstelling, films, diverse workshops en zelf-maak-activiteiten in OBA maakplaatsen verspreid door Amsterdam.

  Bekijk details van Vier je kerstvakantie in de OBA

 • Update bezuinigingen: nog geen oplossing, wel veel steun

  3 december 2020

  De voorgenomen bezuinigingen door de gemeente zijn gistermiddag besproken in de commissie Kunst en Cultuur. De gehele commissie vindt de bezuinigingen geen goed idee en heeft wethouder Touria Meliani opnieuw gevraagd met een oplossing te komen. De OBA is blij met deze steun. Het is duidelijk dat door alle politieke partijen het belang van de OBA in de buurten wordt gezien.

  Bekijk details van Update bezuinigingen: nog geen oplossing, wel veel steun

 • Live finale Amsterdam Designathon Challenge: Hoe word je een echte Wereldburger?

  2 december 2020

  De OBA organiseert, samen met Designathon Works en de Waag, de Amsterdam Designathon Challenge 2020. Meer dan 300 basisscholieren uit Amsterdam zijn uitgedaagd om technologische en innovatieve oplossingen te bedenken voor de vraag: Hoe kunnen we alle verschillende burgers van Amsterdam met elkaar verbinden?

  Bekijk details van Live finale Amsterdam Designathon Challenge: Hoe word je een echte Wereldburger?