Terugkijken: OBA Live over de Gijzeling in de Apple Store

Gepubliceerd op: 26 februari 2024 13:15

De Studie- en Leeszaal op de Keizersgracht

Iedere twee weken wordt in de AT5-studio in OBA Oosterdok de talkshow OBA Live opgenomen. Deze keer ging het over de nieuwe documentaire over de gijzeling in de Apple Store, een tentoonstelling over exen en de Diversity Awards.

Het is inmiddels twee jaar geleden dat de gijzeling in de Apple Store plaatsvond. Onderzoeksjournalist Roos Gerritsen maakte er een documentaire over en kreeg daarbij toegang tot niet eerder vertoonde beelden. Hoe was het voor haar om deze documentaire te maken? Veranderde haar perspectief op de gijzelnemer?

Ellis Kat is directeur en curator van Nieuw Dakota op de NDSM-werf. Zij vertelde over de nieuwe tentoonstelling 'It's not you, it's me', waarvoor exen gezamenlijk kunst maakten over hun gebroken harten. Deze expositie was een intense uitdaging, vertelde Ellis: 'Kunst is een manier om je hart bloot te leggen, deze expositie heeft het nog kwetsbaarder gemaakt.'  

En we blikten terug op de Diversity Sport Awards, die vorige week plaatsvonden in het Concertgebouw. Dit gala staat in het teken van inclusiviteit en diversiteit in sport. Dit jaar was het thema 'sporten met een beperking'. Mede-organisator Boutaina Afallah vertelde over het gedachtengoed achter de Awards.

naar OBA Live