Heropening OBA-locaties West en Zuid

Gepubliceerd op: 22 juli 2021 13:11

In augustus gaan OBA Spaarndammerbuurt (3 augustus) en OBA Olympisch Kwartier (18 augustus) weer open voor publiek. Beide locaties zijn in de afgelopen maanden verbouwd en aangepast. In september volgt een officiële opening.

‘We willen de heropening van deze vestigingen aangrijpen om even stil te staan bij het turbulente jaar dat we achter de rug hebben’, zegt OBA-directeur Martin Berendse. ‘Beide buurtbibliotheken stonden op de ‘gevarenlijst’ van kleine vestigingen, waarvan we er vier misschien moesten afstoten door de gemeentelijke bezuiningen van 1,5 miljoen euro. Mede dankzij de steun van vele betrokken Amsterdammers heeft de gemeente hier voorlopig van afgezien. We werken nu hard aan een integraal toekomstplan om alle OBA-locaties veilig te stellen.’

Weer open

OBA Spaarndammerbuurt is vanaf dinsdag 3 augustus open op dinsdag en donderdag van 9.30 uur tot 17.30 uur.
OBA Olympisch Kwartier zal vanaf woensdag 18 augustus open zijn op woensdag, donderdag en vrijdag van 9.30 uur tot 17.30 uur en op zaterdag van 11.00 uur tot 17.00 uur. In OBA Spaarndammerbuurt is de vestiging beter ingedeeld, waardoor pakketdienst Parcls meer ruimte heeft, maar ook de bibliotheekbezoekers beter bediend worden. De collectie is gelijk gebleven. OBA Olympisch Kwartier hebben we kunnen behouden doordat een deel van de ruimte is afgestoten (kantoor en zaaltje) en de resterende ruimte slimmer is ingericht met een iets kleinere collectie.  


lees meer nieuws van de OBA