Top 10 | 4 en 5 mei

Gepubliceerd op: 4 mei 2023 18:05

Vandaag herdenken we alle oorlogsslachtoffers, morgen vieren we de vrijheid. Sluit aan bij een vrijheidsmaaltijd in jouw buurt of bezoek een bevrijdingsfestival in de stad. Wij hebben tien indrukwekkende boeken over oorlog en vrijheid voor je uitgezocht.

1.

 • Dieuwertje Blok Dragelijke lichtheid

  Persoonlijk onderzoek van de Nederlandse presentatrice (1975) naar de oorlogservaringen van haar Joodse moeder, die tijdens haar tienerjaren ondergedoken...

  Gedrukt boek

2.

 • Dik van der Meulen Bernhards oorlog

  Levensbeschrijving van de prins van het Huis van Oranje-Nassau (1911-2004) tijdens de Tweede Wereldoorlog. Met foto’s en illustraties.

  Gedrukt boek

3.

 • Albert Kelder Zee, zout en torpedo’s

  Verzamelde verhalen over de ervaringen van opvarenden van Nederlandse koopvaardijschepen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Met historische foto’s, kaarten...

  Gedrukt boek

Ook verkrijgbaar als e-book.

4.

7.

 • Eva Taylor-Tazelaar Sabines oorlog

  Reconstructie van het leven van Sabine Zuur (1918-2012), die tijdens de Tweede Wereldoorlog actief was in het verzet, werd verraden en een verblijf in...

  Gedrukt boek

Ook verkrijgbaar als luisterboek.

8.

 • Roxane van Iperen 't Hooge Nest

  Twee joodse zusjes duiken onder in villa 't Hooge Nest in het Gooi en ondernemen van daaruit actie tegen de Duitse bezetter.

  Gedrukt boek

Ook verkrijgbaar als e-book.

9.

 • Ivan Wolffers Een kleine familie

  Persoonlijk relaas van een half-joodse man (1948), zoon van overlevenden van de Tweede Wereldoorlog, die vertelt welke rol de oorlog in zijn leven speelde.

  Gedrukt boek

 

Als lid van de OBA heb je ook toegang tot duizenden e-books en luisterboeken uit de landelijke online Bibliotheek. In een paar stappen lees je ze op je smartphone of tablet via de online Bibliotheek-app. Hoe het werkt? Dat lees je hier.