Top 10 | E-books Annie M.G. Schmidt

Gepubliceerd op: 28 april 2020 16:03

Miauw! Wie staan er in deze top 10 in de spotlight? De poezen. Van poes Minoes tot de liefste, leukste kattebelletjes in het bundeltje 'Poes, poes, poes'. Genoeg van de poezen? Lees eens een boek óver Annie M.G. Schmidt, zoals haar prachtige biografie, of haar gebundelde columns voor volwassenen. Allemaal als e-book beschikbaar in onze online collectie!

1.

Annie M.G. Schmidt | Wiplala

Nella Della, Johannes en hun vader raken verzeild in een spannend avontuur als het piepkleine mannetje Wiplala hen in heel kleine mensjes tinkelt.

Voor kinderen vanaf ca. 6 jaar.

2.

Annie M.G. Schmidt De A van Abeltje

Abeltje beleeft met zijn vrienden dolle, maar ook spannende avonturen, wanneer ze proberen de verdwenen Laura en haar konijn te vinden. Prachtig getekend door Thé Tjong Khing.

Voor kinderen vanaf ca. 10 jaar.

3.

Annie M.G. Schmidt | Minoes

Als journalist Tibbe in aanraking komt met juffrouw Minoes, is het zoeken naar nieuwtjes voor de krant geen probleem meer. Minoes spreekt en verstaat 'kats', omdat ze zelf vroeger een kat is geweest. Kleurrijk geillustreerd door Carl Hollander.

Voor kinderen vanaf ca. 9 jaar.

4.

Annie M.G. Schmidt | Jip en Janneke: er is er een jarig

Het is feest! Want het is weer Annie M.G. Schmidt-week. In deze e-book acht verhaaltjes over Jip en Janneke die samen feestvieren. Met de onvergetelijke tekeningen van Fiep Westendorp.

Voor kinderen vanaf ca. 3 jaar.

5.

Annie M.G. Schmidt | Poes, poes, poes

"Annie, wat heb je toch met katten?" vroeg de schrijfster zichzelf af in een van haar boeken. Véél, dat is wel duidelijk. Dit jaar staat de Annie M.G. Schmidt-week zelfs in het teken van de poes: miauw! In deze bundel voor volwassenen de leukste, liefste, grappigste verhalen, gedichten, columns en liedteksten.

6.

Annie M.G. Schmidt & Tine van Buul | Wat ik nog weet

Annie M.G. Schmidt beschrijft herinneringen aan haar jeugd in de Zeeuwse pastorie, haar werk in de bibliotheek en haar loopbaan bij de Amsterdamse krant, met ten dele eerder gepubliceerde columns uit de jaren vijftig.

7.

Annie M.G. Schmidt & Alex Verburg | Ik heb truffel, wat heb jij?

In de lente van 1995 heeft Alex Verburg een lang gesprek met Annie M.G. Schmidt over haar leven en haar werk. Achteraf bleek dit het allerlaatste interview te zijn met de Nederlandse schrijfster (1911-1995).

8.

Annie M.G. Schmidt | Voeden, verschonen en in de wieg mikken

Wie is er niet opgegroeid met de kinderboeken van Annie M.G. Schmidt? Maar hoe dácht deze eigenwijze schrijfster eigenlijk over kinderen? Inderdaad: eigenwijs. Een bundel vol columns en liedteksten over het krijgen en opvoeden van kinderen.

9.

Annie M.G. Schmidt | Niemand zo aardig voor mij

"Samen naar de apies kijken, samen naar het strand / en als je geluk had ging je samen naar de brand..." De leukste columns, gedichten en verhalen voor wie iets liefs verdient.

10.

Annejet van der Zijl | Anna

Iedereen kent Annie M.G. Schmidt, een van de populairste Nederlandse schrijfsters aller tijden. Maar wie kent haar nu eigenlijk echt? Annejet van der Zijl reconstrueerde de lotgevallen van de vrouw achter de schrijfster.