Top 10 | Digitale prentenboeken

Gepubliceerd op: 10 april 2020 09:13

Ook voor de allerkleinsten leen je e-books! We tippen 10 prachtige digitale prentenboeken die je als lid van de OBA direct leent en leest op je smartphone of tablet.

1.

Axel Scheffler - Pip en Posy en de grote ballon

Axel Scheffler | Pip en Posy en de grote ballon

Pip en Posy zijn (meestal) de beste vriendjes. Pip heeft een ballon en is daar apetrots op. Maar als hij de ballon per ongeluk loslaat en deze wegwaait en knalt, is Pip ontroostbaar. Gelukkig weet Posy hoe ze haar beste vriendje op kan vrolijken. 

2.

Ted van Lieshout - Boer Boris gaat naar de markt

Ted van Lieshout | Boer Boris gaat naar de markt

Boer Boris wil naar de markt om zijn producten te verkopen. Maïs, pudding, kaas, brood, aardappels, groenten... Hij wil er vanaf! Maar hoe moet hij op de markt komen? Het verkeer werkt niet mee: auto's en fietsen, maar ook raketten zijn verboden. Zal Boris de markt weten te vinden?

3.

Max Velthuijs - Kikker vindt een vriendje

Max Velthuijs | Kikker vindt een vriendje

Kikker wordt dikke vrienden met de teddybeer die hij in het gras heeft gevonden. Maar vrienden kunnen niet altijd blijven... Er komt een dag dat Beertje terug wil naar waar hij vandaan is gekomen. Ze moeten afscheid nemen, en dat maakt Kikker heel verdrietig. Zou Beertje ooit nog terugkomen?

4.

Leo Timmers | Wij samen op stap

Leo Timmers | Wij samen op stap

Een klein konijntje zit in de buggy en wordt door zijn moeder de stad rondgereden. En  door wat voor een stad: overal is kleur, lawaai en beweging. Er wonen giraffes, varkens en krokodillen en die gaan allemaal naar de kapper, zitten ergens te lezen of reizen met de tram of de trein. Het is een mooie dag.

5.

Mark Janssen - Eén eenhoorn, alsjeblieft

Mark Janssen | Eén eenhoorn, alsjeblieft!

Als Daan eindelijk genoeg zakgeld heeft gespaard om een huisdier te kopen, besluit hij dat hij een eenhoorn wil. Zijn vrienden Mo en Lynn rollen over de grond van het lachen. Een eenhoorn?! Maar Daan weet zeker dat ze bestaan en heeft al helemaal besloten op wat voor avonturen hij met zijn eenhoorn wil gaan.

6.

Marjet Huiberts - Wasbeurt

Marjet Huiberts | Wasbeurt

Aadje piraatje wordt elk jaar groter op zee. Dat valt niet mee, maar gelukkig kan Aadje rekenen op de hulp van Jan-zonder-hand, Joop-houten-poot en alle andere stoere piraten. Aadje moet in bad en vindt dat maar niks. In bad gaan is niks voor piraten! Of toch wel?

7.

Marjet Huiberts - We hebben er een geitje bij!

Marjet Huiberts | We hebben er een geitje bij!

Op de kinderboerderij is een klein geitje geboren. Mik haast zich ernaartoe. Eerst komt hij langs de koe, de kip, het paar en alle andere dieren. Zij willen ook allemaal het nieuwe geitje bewonderen en laten allemaal op hun eigen manier zien hoe blij ze zijn dat het er is.

8.

Marjet Huiberts - Pestkop

Marjet Huiberts | Pestkop

Ridder Florian is bang voor alles en iedereen. Niet bepaald een held dus. Maar gelukkig is niet iedereen zo eng als het lijkt. Dat wordt duidelijk wanneer Florian bezoek krijgt van een engerd. Hij begint te beven van angst, maar dan...

9.

Arend van Dam en Alex de Wolf - De liefste papa en ik

Arend van Dam en Alex de Wolf | De liefste papa en ik 

Papa en Beertje gaan voor het eerst samen vissen. Het belooft een spannende dag te worden. Beertje denkt dat hij alles al kan. Klimmen, over een balkje lopen, sluipen, eten zoeken en een poema verjagen. Maar ziet het gevaar over het hoofd. Toch blijft zijn vader in hem geloven. Hij vangt zelfs zijn eerste vis, ook al wordt hij daardoor helemaal nat.

10.

Annemarie van Haeringen - Beer is op vlinder

Annemarie van Haeringen | Beer is op vlinder

Beer is tot over zijn oren verliefd op vlinder, die zo mooi is als een uitgeknipt stukje hemel, en doet er alles aan om haar aandacht te krijgen. Maar vlinder blijkt niet zo snel onder de indruk. Of verstaat ze hem misschien gewoon niet?