Top 10 | E-books leren lezen

Gepubliceerd op: 16 april 2020 11:03

Wat een avontuur om te ontdekken hoe je van letters een woord maakt! Deze e-books voor beginnende lezertjes hebben verschillende AVI niveaus: van AVI-Start t/m AVI-M4. Bij sommige boekjes klimmen de verhalen vanzelf in leesniveau op. De boekjes met meeleesfunctie lichten de woorden uit terwijl je leest. Leren lezen is leuk!

1.

Maria van Eeden | Het boek van de hut

Moon woont in het bos. Op een dag komt Hans langs. Hij blijft bij Moon. Hij vindt Moon lief. Hij wil dat Moon met hem meegaat. Een toegankelijk samenleesboekje op AVI-Start niveau voor kleuters om in aanraking te komen met woorden en letters.

Vanaf ca. 5 jaar.

2.

Rindert Kromhout | Wat een verhalen!

Bil tuurt het huis in. Hij beeft en ziet wit. Tik... tik... tik... hoort hij. "Wie is daar?" zegt hij. En dan... Nee! Wat een verhaal! Wat een spannend verhaal is een dief in huis! Maar dat is nog lang niet alles: in dit boek vind je maar liefst zes spannende en grappige verhalen over de vrienden Bil en Wil. De verhalen klimmen in leesniveau op van AVI-Start t/m AVI-M4.

Vanaf ca. 6 jaar.

3.

Rick de Haas | Kook jij of kook ik?

Piet is kok. En Riet is kok. Piet is af en toe boos op Riet. En Riet is af en toe boos op Piet. Maar Piet is ook dol op Riet. En Riet op Piet. Dan gaat Piet weg. Hoe moet dat nou? Een lekker dik boek vol avonturen van Piet en Riet, die in niveau opklimmen van leesniveau AVI-Start t/m AVI-M4.

Vanaf ca. 6 jaar.

4.

Annemarie Bon | Haas en zijn vrienden

Een rijk geïllustreerde bundel met zes verhalen over Haas en zijn vriendjes. Samen met Haas leer je lezen en groei je van AVI-Start naar AVI-M4 niveau. Alle kinderen zijn dol op Haas! Hij is geen echte held, maar gelukkig heeft hij zijn vrienden. Samen brengen ze al hun avonturen tot een goed eind.

Vanaf ca. 6 jaar.

5.

Marianne Busser | Een schat in het park

Koen en Lot zien een vreemde man in het park. Hij stopt iets in de grond, maar wat is het? Een schat misschien? Een beetje eng is het wel, maar Koen en Lot gaan op onderzoek uit. Speciaal voor leerlingen van de basisschool groep 3, niveau AVI-M3.

Vanaf ca. 6 jaar.

6.

Maria van Eeden | Het boek van fee

Fee is lief. Een heks neemt fee mee. De dieren willen fee terug. Samenleesboekje op AVI-Start niveau voor kleuters om voor het eerst in aanraking te komen met woorden en letters.

Vanaf ca. 5 jaar.

7.

Hans en Monique Hagen | Daan wil weg

Daan wil naar de maan. Hij gaat op reis met zijn kar. Steeds meer dieren willen mee. Haan wil mee. En kat en rat willen mee. Maar Sik wil naar zee. Het wordt een lange dag, met een mooi avontuur. Kleurrijk kleuterboekje op AVI-Start niveau.

Vanaf ca. 5 jaar.

8.

Rian Visser | Aap en het maandier

Aap wil óók naar de maan! Hij leent de raket van Vos. Op de maan komt hij Lam tegen, maar die schrikt van Aap. Een boekje voor beginnende lezertjes op AVI-E3 niveau met speciale meeleesfunctie: het verhaal wordt op passend tempo voorgelezen en tegelijkertijd licht de tekst woord voor woord op, zodat de beginnende lezers goed kunnen oefenen met woordherkenning en uitspraak. 

Vanaf ca. 6 jaar.

9.

Vivian den Hollander | Pip wil dansen

Pip wil dansen. Pip wil graag op ballet, net als haar zussen. Maar haar moeder vindt haar daar veel te wild voor. Daarom gaat Pip op voetbal. Maar ze vindt er niet veel aan. Dan krijgt ze de kans om haar voetbalschoenen om te ruilen voor een balletpakje. Kan ze dan toch gaan dansen bij balletschool Swing? AVI-E3 boek met voorleesfunctie.

Vanaf ca. 6 jaar.

10.

Rian Visser | Pier en Mier in de wolken

Pier en Mier gaan trouwen. Pier en Mier geven een groot feest en alle dieren komen. Pier heeft een verrassing voor Mier in petto. Een leuk verhaal voor de beginnende lezertjes op AVI-E3 niveau en speciale meeleesfunctie: het verhaal wordt op passend tempo voorgelezen en tegelijkertijd licht de tekst woord voor woord op, zodat de beginnende lezers goed kunnen oefenen met woordherkenning en uitspraak. 

Vanaf ca. 6 jaar.