Top 10 | Lekker zelf e-books lezen

Gepubliceerd op: 16 februari 2023 08:00

Wist je dat de leesprestaties van kinderen erg vooruit gaan als ze iedere dag 15 minuten lezen? Met een hoger leesniveau worden andere vakken op school ook nog eens gemakkelijker. Zeker de moeite waard dus om in je dagplanning op te nemen. En met de e-books uit deze top 10 is dat geen straf!

1.

Annet Schaap | Lampje

Lampje, de dochter van de vuurtorenwachter, steekt elke avond het licht in de vuurtoren aan. Als op een stormachtige avond de lucifers op zijn, strandt een schip op de kust. Lampje wordt ondergebracht in het huis van de admiraal, waar een monster schijnt te wonen.

Vanaf ca. 9 jaar.

2.

Carry Slee | Juf Braaksel en het meesterbrein

Lotte, Thijs en hun klasgenoten van groep zes willen die vreselijke juf Braaksel het liefst van school verjagen. Als een nieuwe leerling op school komt, de superslimme Lucas, blijkt Braaksel monsterlijke plannen met hem te hebben. Nu moeten ze zeker in actie komen!

Vanaf ca. 9 jaar.

3.

M.G. Leonard | Keverhelden

Wanneer Darkus het geheime keverlaboratorium van Lucretia binnendringt, blijken haar plannen nog afschuwelijker dan hij ooit had kunnen denken. Kan hij de wrede Keverkoningin op tijd stoppen?

Vanaf ca. 10 jaar.

4.

Marjon Hoffman | Floor breekt door

Grappig boek uit de populaire Floor-serie, ook bekend van tv.

Vanaf ca. 7 jaar.

5.

Manon Sikkel | De niet zo enge buurman

Je zult maar een buurman hebben die zo eng is als Grover. Een man met lang vet haar en een gouden voortand die de hele dag met zijn geweer duiven uit de lucht schiet. En dan op een dag schiet hij mis. Vanaf dat moment is iedereen in de straat echt bang voor hem. Behalve Roxy en haar zus Linde. Want zij hebben een plan om Grover weer ‘normaal’ te maken.

Vanaf ca. 10 jaar.

6.

Gary Northfield | Ellende met de Egyptenaren

De gigagrappige Julius Zebra is terug! Na zijn verblijf in het oude Rome en Britannia reist hij met zijn vrienden af naar het oude Egypte. Daar wordt Julius aangezien voor een Paardengod.

Vanaf ca. 7 jaar.

7.

Niki Smit | 100% Coco New York

Modeblogger Coco gaat modelessen volgen aan de Teen Vogue University. Hier leert ze alles over de sixties, pied-de-poules en punkie looks. Coco loooves New York! Alleen komt haar vriendje Bruno vlak voor haar vertrek met een nogal verwarrende mededeling. Blijft Coco hem trouw of gaat ze de tijger uithangen in New York City?

Vanaf ca. 10 jaar.

8.

Francine Oomen | Hoe overleef ik (zonder) dromen?

Rosa (17) en haar vriendje Neuz zijn voor een tijdje uit elkaar. Ook al heeft Rosa het er vreselijk moeilijk mee, ze gaat op zoek naar een nieuwe droom. Of wordt het een nachtmerrie?

Vanaf ca. 13 jaar.

9.

John Flanagan | Het duel bij Araluen

De strijd tegen de Clan van de Rode Vos verder. Om haar vader en Gilan te helpen ontsnappen uit het oude fort op de heuvel, doet leerling-Jager Maddie er alles aan om de broederband De Reigers te vinden. Alleen met hun hulp maakt zij kans de tegenstander te verslaan. Zullen ze op tijd zijn om koning Duncan en prinses Cassandra uit de toren van kasteel Araluen te kunnen bevrijden?

Vanaf ca. 10 jaar.

10.

Rick de Haas | Buiten de lijntjes

De school van Tobias en Sep heeft te weinig leerlingen. Daarom worden alle kinderen verspreid over andere scholen. Maar groep 6b van mees Kees is dat echt niet van plan. Verhaal in stripvorm.

Vanaf ca. 7 jaar.


bekijk meer leestips van de OBA