Top 10 | Ajax

Gepubliceerd op: 2 mei 2021 10:48

Ajax, dé grote club van Amsterdam, kent een rijke geschiedenis, interessante spelers en spannende momenten die veel Amsterdammers samen hebben gebracht. Wil je meer weten over de sterspelers, doelpunten of internationale wedstrijden? De boeken uit deze top 10 helpen je daar een handje bij.

1.

Sam van Clemen Ajax Amsterdam

Sam van Clemen | AJAX Amsterdam

In negen chronologische delen wordt de rijke geschiedenis van Ajax belicht. Ajacieden in Oranje, Europese wedstrijden, imposante voetbaltempels, markante voorzitters en trainers passeren allemaal de revue.

8.

Johan Cruijff Mijn verhaal

Johan Cruijff | Mijn verhaal

Autobiografie van de wereldberoemde voetballer Johan Cruijff (1947-2016), waarover wordt gezegd dat hij misschien wel de beste speler aller tijden was. Een intieme blik op zijn leven, speelstijl en voetbalfilosofie, uiteraard vanuit een cruijffiaans perspectief.

3.

Peter Bogert - Wenen van geluk

Peter Bogert | Wenen van geluk

Journalisten, schrijvers en fans kijken ieder op hun eigen manier terug op het Ajax dat in 1995 de Champions League won.

4.

Michel Sleutelberg | Het gouden Ajax

Het Gouden Ajax is een fraaie hommage aan een glorieus hoofdstuk uit de geschiedenis van de Amsterdamse voetbalclub. Het boek biedt een intrigerend beeld van de Nederlandse samenleving en plaatst de prestaties van Ajax in een sociaal-maatschappelijke context.

5.

Hajo de Boer - Mijn zoon Ajacied

Hajo de Boer | Mijn zoon Ajacied

Een inkijk in de jeugdopleiding van Ajax, geschreven door een vader die zijn zoon daar twee jaar zag voetballen en van alles meemaakte.

6.

Salo Muller - Mijn Ajaxjaren

Salo Muller | Mijn Ajaxjaren

Dit boek biedt een kijkje in de Gouden Jaren (1959-1975) van Ajax door de ogen van een jonge fysiotherapeut die bij de club werkte. Hij volgde de voorbesprekingen, ving kleedkamergesprekken op en zag hoe de club zich ontwikkelde. Vol amusante feitjes over de club en beroemde spelers als Swart, Cruijff en Suurbier.

7.

Ajax: het ultieme fanboek

Youri van den Busken | Ajax: het ultieme fanboek

Lees alles over de geschiedenis van Ajax, de bijzondere doelpunten en legendarische spelers als Johan Cruijff, Marco van Basten en Wesley Sneijder. Met veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 jaar.

8.

Menno Pot | 101 dingen die je weten moet over Ajax

Bevat 101 weetjes over Ajax voor wat betreft bekende spelers, trainers en clubiconen als Johan Cruijff. Met ook aandacht voor de jeugdopleiding en diepte- en hoogtepunten uit het verleden van de club. Vanaf ca. 13 /m 18 jaar.

9.

Luca Caioli - Frenkie

Luca Caioli & Cyril Collot | Frenkie

Biografie van Ajax-voetballer Frenkie de Jong, die als een nuchtere jongen van 22 bij de club kwam en zich ontpopte tot één van de meest waardevolle talenten van Ajax.

10.

Ronald Jonges | 20 jaar Ajax Amsterdam Arena

Het twintigjarig bestaan van de Amsterdam Arena (1996-2016) in woord en beeld.