OBA & Partners

Partners van de OBA

De OBA werkt samen met diverse partijen in de stad en daarbuiten. Hierdoor ontstaat een netwerk van samenwerkingspartners en geven we op verschillende manieren met elkaar vorm en inhoud aan onze service en dienstverlening. In co-creatie met partners ontstaat een toegankelijke, publieke ontmoetingsplek voor iedereen, geven we vorm en inhoud aan onze collectie en kunnen we een breed scala aan activiteiten en programma’s aanbieden. Door deze verbinding ontstaat een openbaar plein van, voor en door Amsterdammers. Maak kennis met dit platform en ontmoet de partners waarmee wij samenwerken.

de Afro Bieb

Logo Stichting Buurtwerk

De Afro-Bieb is een Amsterdams centrum voor Afrikaanse kunsten, talen, literatuur en cultureel erfgoed.

Meer over de Afro Bieb

A-factor

Logo Cultuurfonds Zoetermeer

Foto- en filmexpositie De A-Factor (Afasie/Attitude), over jonge mensen met afasie, reist langs verschillende vestigingen van de OBA. 

Meer over de A-factor

Anton Pannekoek Instituut

Logo Cultuurfonds Zoetermeer

Het Anton Pannekoek Instituut (API) is het sterrenkundig instituut van de Universiteit van Amsterdam.

Meer over het API

Atria

Logo Jongeren informatiepunt

Atria, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis, verzamelt, beheert, en deelt het erfgoed van vrouwen.

Meer over Atria

Bijlmerbios

Bijlmerbios is een film(t)huis en een jaarlijks terugkerende openluchtbios onder metrostation Kraaiennest.

Meer over Bijlmerbios

Black Archives

Logo Stichting Buurtwerk

Een historisch archief voor inspirerende gesprekken, inhoudelijke activiteiten en boeken vanuit zwarte en andere perspectieven die elders vaak onderbelicht blijven.

Meer over The Black Archives

El Hizrja

Logo Jongeren informatiepunt

El Hizjra zet zich al meer dan een kwart eeuw inzet voor het culturele erfgoed van met name (de (klein-)kinderen van) Arabisch sprekende migranten.

Meer over E Hizjra

Embassy of Hungary

De Ambassade van Hongarije in Den Haag is de vertegenwoordiging van Hongarije in Nederland. De culturele afdeling is verantwoordelijk voor promotie van Hongaarse kunst en cultuur.

Meer over Embassy of Hungary

Foundation

Logo Jongeren informatiepunt

Foundation heeft als doel om Europa’s interactiefste, meest inspirerende hiphopschool te worden. Foundation is als partner gespecialiseerd in hiphopcultuur. Hun collectie hiphop-boeken is beschikbaar bij OBA Bijlmerplein. 

Meer over Foundation

IHLIA

Logo Cultuurfonds Zoetermeer

Al meer dan 65 jaar ondersteunen we mensen en initiatieven die het mogelijk maken dat we Europa delen, beleven en verbeelden.

Meer over IHLIA

Instituto Cervantes

Logo Stichting Buurtwerk

Al meer dan 65 jaar ondersteunen we mensen en initiatieven die het mogelijk maken dat we Europa delen, beleven en verbeelden.

Maar over Instituto Cervantes

Institut français NL

Logo Jongeren informatiepunt

Het Institut français NL is een Frans instituut dat zich inzet voor culturele samenwerking in en met Nederland op cultureel en artistiek, academisch en wetenschappelijk, taalkundig en educatief gebied.

Meer over Institut français NL

John Adams Institute

Logo Stichting Buurtwerk

Het John Adams Institute biedt een onafhankelijk podium voor de Amerikaanse cultuur in Nederland.

Meer over het John Adams Institute

Living Library

Logo Cultuurfonds Zoetermeer

In de Living Library lees je geen boeken, maar mensen: interessante mensen, die je in het dagelijks leven niet snel spreekt.

Meer over de Living Library

Mayak

Logo Stichting Buurtwerk

Mayak Amsterdam is een onafhankelijke boekhandel in Amsterdam met een selectie boeken in Russische, Oekraïense en Belarussisch talen

Meer over Mayak

Megillah

Logo Cultuurfonds Zoetermeer

Een bloemlezing van internationale stripboeken geselecteerd door Chad Bilyeu. 

 

Meer over Megillah

Moesson

Logo Jongeren informatiepunt

Moesson is al sinds 1956 hét Indisch maandblad van Nederland. Het doel is het levend houden en het verspreiden van het Indische verhaal.

 

Meer over Moesson

Nederlands Letterenfonds

Logo Stichting Buurtwerk

Het Nederlands Letterenfonds stimuleert, door middel van beurzen en subsidies aan schrijvers, vertalers, uitgevers en festivals, de kwaliteit en diversiteit in de literatuur.

Meer over Het Nederlands Letterenfonds

Pan Asian Collective

Logo Jongeren informatiepunt

Pan Asian Collective brengt creatieven met Aziatische roots samen om ze te verbinden, te inspireren en hun zichtbaarheid te vergroten.

Meer over de Pan Asian Collective

Polish Culture NL

Logo Cultuurfonds Zoetermeer

De stichting Polish Culture NL heeft als doel het promoten van de Poolse cultuur in Nederland en het bouwen van culturele bruggen tussen Nederland en Polen

Meer over Polish Culture

Rompro

Logo Stichting Buurtwerk

Stichting ROMPRO, kort voor Roemenen Voor Roemenen In Nederland, is ontstaan om Roemenen te inspireren meer betrokken te zijn bij de Nederlandse samenleving. 

Meer over Rompro

Smib

Logo Jongeren informatiepunt

SMIB WORLDWIDE (het omgekeerde van BIMS, de Bijlmer) is een Amsterdams platform wat is opgericht door een multidisciplinair hiphop-collectief uit de Bijlmer.

Meer over Smib

Spinozakring

Logo Cultuurfonds Zoetermeer

De Amsterdamse Spinoza Kring wil bevorderen dat Amsterdam de stad van Spinoza (1632-1677) en Spinoza het boegbeeld van Amsterdam wordt. 

Meer over de Spinozakring

The African Calendar

Een reproductie van de eerste 365-daagse kalender, ooit gecreëerd door de eerste moderne mensen, voorouders van ons allemaal, zo’n 250.000 - 200.000 jaar geleden.

Meer over The African Calendar

Imagine Film Festival

Imagine is het grootste filmfestival voor de fantastische film in Nederland, met het beste op het gebied van fantasy, horror en sciencefiction.

Meer over Imagine Film Festival

Cinema Literair

Cinema literair is een samenwerking met filmcriticus en moderator Gawie Keyser en filmrecensenten en schrijvers over de films die je gezien moet hebben. 

Meer over Cinema Literair

Saraswati art

Het belangrijkste doel van Saraswati Art is bekendheid geven, alsmede ontwikkelen en bevorderen van de Hindoestaanse oftewel de Indiase kunst en cultuur in Nederland.

Meer over Saraswati Art

Caraïbische letteren

De Werkgroep Caraïbische Letteren werd in 2006 opgericht op initiatief van Michiel van Kempen, bijzonder hoogleraar West-Indische Letteren, en Peter Meel, directeur Onderzoeksinstituut Geschiedenis van de Universiteit Leiden.

Meer over Caraïbische letteren

Ambassade van Estland

Met deze collectie willen we het verhaal van Estland vertellen. Een land aan de oostgrens van de EU en de NAVO waar ongerepte natuur en eeuwenoude tradities samenvloeien met grote prestaties op het gebied van digitalisering en innovatie.

Meer over Ambassade van Estland

Imagine IC

Imagine IC gaat voor een samenleving waarin iedereen gelijkwaardig meedoet. Voor een stad waarin alle stemmen gelden. Om daaraan vorm te geven gaan wij voor erfgoeddemocratie. Omdat erfgoed vertelt wie we samen zijn, en wie we willen worden, heeft iedereen daarin een stem.

Meer over Imagine IC