Actueel

Resultaat 1 - 10 (van 538)

 • Cees Nooteboom en Andrea Bajani in de OBA Bekijk details

  20 april 2017

  De OBA begint een nieuwe serie literaire avonden genaamd de OBA Akademie: Writing Europe. Tijdens deze avonden vertellen Europese schrijvers over hun vakgebied. Op 25 april is de aftrap in de Centrale OBA met Cees Nooteboom en Andrea Bajani.

  Bekijk details van Cees Nooteboom en Andrea Bajani in de OBA

 • De beste Joodse muziekensembles in de OBA Bekijk details

  20 april 2017

  In het kader van het 5e Internationaal Joods Muziek Concours, komen er begin mei diverse Israëlische ensembles naar Amsterdam, met muziek in velerlei genres: o.a. Klezmer, Jazz, Klassiek en Wereldmuziek.

  Bekijk details van De beste Joodse muziekensembles in de OBA

 • Top 10: Amsterdamse School Bekijk details

  18 april 2017

  De nieuwste en kleinste vestiging van de OBA, OBA Van der Pek, werd in 1923 in de Amsterdamse School-stijl gebouwd. De top 10 van deze week is volledig gewijd aan deze bijzondere architectuurstijl.

  Bekijk details van Top 10: Amsterdamse School

 • Ontwerper Maarten Baas in de OBA Bekijk details

  17 april 2017

  Maarten Baas, bekend bij de grote musea én Brad Pitt vanwege zijn stoelen van klei en verbrande design-klassiekers, is lid van de Akademie van Kunsten, waar kunst en wetenschap samenkomen. Hij werkt graag met verschillende disciplines en vertelt over zijn 'niet lullen maar poetsen-mentaliteit'.

  Bekijk details van Ontwerper Maarten Baas in de OBA

 • Op de foto voor de OBA Bekijk details

  14 april 2017

  Ben jij tussen de 6 en 12 jaar en vind je het leuk om voor de OBA op de foto te gaan? Dan zijn we naar jou op zoek! Meld je aan voor de fotoshoot bij de OBA in de meivakantie.

  Bekijk details van Op de foto voor de OBA

 • Maak lezen mijn ding! Bekijk details

  13 april 2017

  Neerlandici, hoogleraren, docenten, studenten en andere enthousiastelingen vormden afgelopen dinsdag het publiek van het symposium 'Lezen is zeg maar niet echt mijn ding' dat in de OBA plaatsvond.

  Bekijk details van Maak lezen mijn ding!

 • Top 10: Pasen Bekijk details

  11 april 2017

  Met deze top tien kun je tijdens het paaseieren breien, luisteren naar paasmuziek terwijl de rest van het paasgezelschap, na het voorlezen van een aantal paasverhalen, paaseieren zoekt in de tuin. Vrolijk pasen!

  Bekijk details van Top 10: Pasen

 • Boek & Spelen in de OBA Bekijk details

  11 april 2017

  Schrijvers en acteurs – allebei zijn het grootmeesters van de taal, tovenaars met verbeelding en werkelijkheid. Allebei voeren ze ons een fictieve wereld binnen. Hoe zet de een de zinnen op papier, hoe draagt de ander ze voor?

  Bekijk details van Boek & Spelen in de OBA

 • Javaanse L'Histoire du Soldat in het OBA Theater Bekijk details

  10 april 2017

  Actrice Wieteke van Dort maakt haar comeback op het podium. Woensdag 12 april is ze te zien in de Javaanse versie van Igor Stravinsky's 'L' Histoire du Soldat' in het OBA Theater in de Centrale OBA.

  Bekijk details van Javaanse L'Histoire du Soldat in het OBA Theater

 • Meivakantie in de OBA Bekijk details

  6 april 2017

  Kom tijdens de meivakantie naar de OBA, want daar valt altijd wel iets te beleven. En dan neem je gelijk een nieuw stapeltje boeken en dvd's mee!

  Bekijk details van Meivakantie in de OBA