Actueel

Resultaat 1 - 10 (van 499)

 • Top 10: Boekverfilmingen Bekijk details

  21 februari 2017

  Steeds vaker worden boeken vertaald naar films en series. En we hebben allemaal weleens de daarbij horende discussie 'ik vond het boek toch beter dan de film' gevoerd. Moet je eerst het boek lezen en dan de film kijken? Ook daarin verschillen de meningen. Maar hoe dan ook kunnen we er niet omheen dat boek en film heel goed samen gaan.

  Bekijk details van Top 10: Boekverfilmingen

 • Symposium: Op zoek naar jong talent! Bekijk details

  17 februari 2017

  Leerkrachten in het primair onderwijs nemen dagelijks talloze beslissingen om het beste uit je klas te halen. Daarbij geldt dat ieder kind anders is en zijn of haar eigen talenten heeft. Er bestaat een scala aan lesprogramma’s en didactische aanpakken om leerlingen te prikkelen, maar wat kies je om samen de talenten van de leerling te ontdekken? Ervaar het tijdens het symposium ‘Op zoek naar jong talent!’ op woensdag 19 april 2017.

  Bekijk details van Symposium: Op zoek naar jong talent!

 • Jongerenkieswijzer gelanceerd in de OBA Bekijk details

  17 februari 2017

  Jongeren en politiek worden vaak voorgesteld als twee verschillende planeten, maar de politieke avond van 15 februari heeft het hele OBA Theater weten te vullen met jonge kiezers. Sommigen zijn uitgedost in jasjes van hun favoriete politieke partij, maar de meesten lijken deze avond bij te wonen om weer een stapje dichter bij hun besluit voor 15 maart te komen.

  Bekijk details van Jongerenkieswijzer gelanceerd in de OBA

 • Silent disco in de OBA Bekijk details

  16 februari 2017

  Amsterdam telt 180 nationaliteiten, dat is een wereldrecord en dus reden voor een feestje. Kom naar de OBA op donderdag 23 februari en dans de benen uit je lijf op de "Silent disco 180".

  Bekijk details van Silent disco in de OBA

 • Schrijfwedstrijd nieuwe kronkels Bekijk details

  16 februari 2017

  Ter gelegenheid van de expositie ‘Kopstoot’ over traditionele cafés in de OBA (9 maart – 30 april 2017) is een schrijfwedstrijd georganiseerd.

  Bekijk details van Schrijfwedstrijd nieuwe kronkels

 • nieuws: Luisteren voor je lijst Bekijk details

  15 februari 2017

  Nog veel te lezen voor je eindexamenlijst? Download de gratis LuisterBieb app van de Bibliotheek. Hiermee kunnen eindexamenkandidaten naast lezen, een boek ook luisteren voor hun literatuurlijst. Van Jan Terlouw tot Kees van Kooten, van Tommy Wieringa tot Harry Mulisch.

  Bekijk details van nieuws: Luisteren voor je lijst

 • Top 10: Biografieën Bekijk details

  14 februari 2017

  Laat je deze week meevoeren in de levens van anderen met deze top 10 biografieën.

  Bekijk details van Top 10: Biografieën

 • Zoeken op oba.nl is vernieuwd Bekijk details

  13 februari 2017

  Vanaf vandaag is de zoekfunctie op oba.nl veranderd. Waar voorheen in verschillende zoekvelden gezocht moest worden kan nu in één zoekveld worden gezocht in de catalogus, nieuws, activiteiten en vestigingsinformatie.

  Bekijk details van Zoeken op oba.nl is vernieuwd

 • Prominente politici bij lancering Jongerenkieswijzer Bekijk details

  10 februari 2017

  Onder meer Kees van der Staaij en Sylvana Simons zullen aanwezig zijn tijdens de lancering van de Jongerenkieswijzer op 15 februari in het OBA Theater in de Centrale OBA.

  Bekijk details van Prominente politici bij lancering Jongerenkieswijzer

 • Schrijven bij de OBA Bekijk details

  9 februari 2017

  Zin om een gedicht te schrijven, je levensverhaal op papier te zetten of een ander schrijfproject te starten? De OBA helpt je op weg!

  Bekijk details van Schrijven bij de OBA