Actueel

Resultaat 1 - 10 (van 476)

 • OBA pop-up in voormalige Bijlmerbajes Bekijk details

  19 januari 2017

  Op vrijdag 20 januari wordt de nieuwste OBA pop-up in Lola Lik geopend. Lola Lik is de nieuwe broedplaats in de voormalige Bijlmerbajes, gelegen naast het azc. Opgericht door Lola, in co-creatie met de gemeente Amsterdam, COA, Refugee Company, Favela Painting, bewoners van het azc, en bruikleners in het gebouw zoals de OBA.

  Bekijk details van OBA pop-up in voormalige Bijlmerbajes

 • OBA junior boetevrij Bekijk details

  18 januari 2017

  Wie een OBA junior lidmaatschap heeft, krijgt geen boete meer wanneer materialen te laat worden teruggebracht. Hiermee worden de gratis lidmaatschappen tot 19 jaar extra aantrekkelijk gemaakt.

  Bekijk details van OBA junior boetevrij

 • top 10: Spiritualiteit Bekijk details

  17 januari 2017

  Het is de maand van de spiritualiteit, dus deze top 10 richt zich inwaarts. De boeken in deze lijst gaan over evenwicht zoeken in een drukke en complexe wereld. Meer aandacht voor jezelf, je medemens en je omgeving. Onthaasten, compassie, liefde, geluk en veel lezen.

  Bekijk details van top 10: Spiritualiteit

 • Burgemeester komt voorlezen Bekijk details

  12 januari 2017

  Burgemeester Eberhard van der Laan komt op woensdag 25 januari voorlezen in de OBA, tijdens het Nationaal Voorleesontbijt. Hij doet dit in het kader van de Nationale Voorleesdagen die op dezelfde dag van start gaan.

  Bekijk details van Burgemeester komt voorlezen

 • Symposium: Lezen is zeg maar niet echt mijn ding Bekijk details

  11 januari 2017

  Het gros van de docenten in het voortgezet onderwijs is het er wel over eens dat literatuuronderwijs en leesbevordering belangrijk zijn, maar niet over hoe dat er uitziet in de praktijk. Daarom organiseert de OBA op dinsdag 4 april het symposium ‘Lezen is zeg maar niet echt mijn ding’, over leesbevordering in het voortgezet onderwijs.

  Bekijk details van Symposium: Lezen is zeg maar niet echt mijn ding

 • Dominique (9 jaar) is de eerste kinderdirecteur van de OBA Bekijk details

  11 januari 2017

  De OBA heeft uit 43 kandidaten een kinderdirecteur gekozen: de 9-jarige Dominique van Hoof uit Amsterdam. Op woensdag 11 januari is Dominique officieel benoemd in haar nieuwe functie. Ze gaat dit jaar onder meer jeugdactiviteiten bedenken, evenementen openen en vloggen.

  Bekijk details van Dominique (9 jaar) is de eerste kinderdirecteur van de OBA

 • Top 10: Kamerplanten Bekijk details

  10 januari 2017

  Vanaf de zestiende eeuw verschenen planten wel eens in huis, maar halverwege de negentiende eeuw bloeide het enthousiasme voor planten in huis pas echt op. De kamerplant zag het levenslicht en bleek niet slechts een modeverschijnsel. Daarom, anno 2017: de kamerplanten top 10.

  Bekijk details van Top 10: Kamerplanten

 • KNAW in de OBA Bekijk details

  9 januari 2017

  Onder de titel ‘KNAW & OBA – de beste kennis’, programmeert de Koninklijke Academie van Wetenschappen met haar instituten dit jaar in de Centrale OBA. Lees hier het interview met José van Dijck, president van de KNAW, uit de OBA-krant.

  Bekijk details van KNAW in de OBA

 • English Spoken in OBA Linnaeus Bekijk details

  6 januari 2017

  Wie in het Engels over Engelstalige boeken wil praten, kan terecht bij English Spoken in OBA Linnaeus. Deze bijeenkomsten worden begeleid door twee oud-docenten Engels.

  Bekijk details van English Spoken in OBA Linnaeus

 • Zo word je 'digisterker' Bekijk details

  5 januari 2017

  De overheid wordt steeds actiever op internet. Dat betekent onder andere dat er straks geen belastingenveloppen meer zullen zijn, maar digitale brieven. Hoe je in de toekomst een verhuizing doorgeeft of een uitkering aanvraagt, wordt duidelijk dankzij de cursus Digisterker. In vier bijeenkomsten leren cursisten omgaan met overheidssites en digitale post. Ook wordt uitgelegd hoe DigiD werkt. De cursus is voor Amsterdammers die al een beetje met internet om kunnen gaan.

  Bekijk details van Zo word je 'digisterker'