Actueel

Resultaat 1 - 10 (van 520)

 • Baby- en peuterconcerten bij de OBA Bekijk details

  27 maart 2017

  In de maand april komen de muzikanten van Memorabele Momenten (MEMO) optreden voor de jongste OBA-bezoekers. De muzikanten zullen laten horen wat je allemaal met een instrument kunt doen, een leuke én leerzame ervaring.

  Bekijk details van Baby- en peuterconcerten bij de OBA

 • Boekenweek Live! met Herman Koch en Arie Boomsma Bekijk details

  23 maart 2017

  Niemand minder dan Herman Koch is op woensdag 29 maart te gast bij de talkshow Boekenweek Live! die door Arie Boomsma gepresenteerd wordt vanuit het OBA Theater.

  Bekijk details van Boekenweek Live! met Herman Koch en Arie Boomsma

 • De eerste zin: keuze van Gershwin Bonevacia Bekijk details

  22 maart 2017

  De eerste zin uit een boek of uit een dichtbundel is zo belangrijk dat een schrijver er vaak lang over piekert. Deze maand vragen we spoken word-artiest Gershwin Bonevacia naar zijn favoriet. Hij presenteert op 30 maart het programma I Speak in de OBA, waarbij woordkunstenaars op allerlei manieren hun kijk op de wereld delen.

  Bekijk details van De eerste zin: keuze van Gershwin Bonevacia

 • Feestelijke opening en Instameet bij expositie Modemuze@OBA Bekijk details

  21 maart 2017

  Afgelopen donderdag is de tentoonstelling Modemuze@OBA in de Centrale OBA van start gegaan. Ruim 300 modeliefhebbers waren getuigen van de feestelijke opening. Vlak voor de opening kregen Instagrammers de kans als eerste verslag te doen van de expositie op social, tijdens de Modemuze@OBA Instameet.

  Bekijk details van Feestelijke opening en Instameet bij expositie Modemuze@OBA

 • Top 10: boekenweekgeschenken Bekijk details

  21 maart 2017

  Jaarlijks verschijnt er tijdens de boekenweek, het boekenweekgeschenk; een novelle, essay of roman, met een vaste lengte van 29.000 woorden of 96 pagina's, dat ieder jaar door een andere schrijver speciaal voor de Boekenweek wordt geschreven. Het boekenweekgeschenk is dit jaar geschreven door Herman Koch met de titel 'Makkelijk leven'. Deze schrijvers gingen hem voor.

  Bekijk details van Top 10: boekenweekgeschenken

 • Bachdag Bekijk details

  21 maart 2017

  Vandaag is het niet alleen de eerste dag van de lente, maar ook Johann Sebastian Bachdag. Een mooie dag om je verder te verdiepen in zijn muziek en leven, op weg naar Pasen met de Matthaüs Passion in het vooruitzicht.

  Bekijk details van Bachdag

 • Voor elke kwaal een boek Bekijk details

  20 maart 2017

  Last van liefdesverdriet, keuzestress of een hoge werkdruk? Kom tijdens de Boekenweek naar het inloopspreekuur van De Culturele Apotheek voor een persoonlijk boekenrecept.

  Bekijk details van Voor elke kwaal een boek

 • Europa als onderwerp van gesprek Bekijk details

  16 maart 2017

  Waar staat Europa in de wereldpolitiek? Hoe heeft de geschiedenis van Europa invloed op het heden? En wat zijn de geo-politieke consequenties van de oorlog in Oekraïne?

  Bekijk details van Europa als onderwerp van gesprek

 • Top 10 dierenverhalen met een moraal Bekijk details

  14 maart 2017

  Verhalen over dieren, die diverse karaktereigenschappen, zwakheden of slimmigheden van mensen vertonen is veel gebruikte oude vertelvorm en een goede manier om de werkelijkheid te spiegelen. Vaak heeft het dierenverhaal een moraal of een boodschap, dan spreken we van een fabel, ofwel een dierenfabel. We begrijpen ons gedrag pas echt goed als de hoofdpersoon van een verhaal een dier is met menselijke kenmerken. Met de verkiezingen voor de deur hebben we misschien wel wat behoefte aan bespiegelingen...

  Bekijk details van Top 10 dierenverhalen met een moraal

 • Oefen voor de theorie van je rijexamen bij de OBA Bekijk details

  9 maart 2017

  Voortaan kun je in de OBA oefenen voor het theorie-examen voor je auto-, bromfiets- en motorrijbewijs.

  Bekijk details van Oefen voor de theorie van je rijexamen bij de OBA