5G sightseeing tour bij Bijlmer ArenA!

26 maart 2022, van 14:00 tot 16:30 | OBA Bijlmerplein - Start tour buiten station Bijlmer Arena

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Wie controleert uw gegevens? En wie zou dat moeten doen? Steeds meer sensoren, apparaten en antennes leggen in de publieke ruimte informatie van burgers vast, de opkomst van de ‘slimme stad’. Ze maken digitale interacties mogelijk, maar geven deze ook vorm. In deze infrastructuurwandeling nodigen we je uit om de data die door de stad stromen samen met onderzoekers van de UvA te ontdekken.

Ga met ons mee op een sight-seeing tour van 5G-netwerken rond de Bijlmer Arena! Als alternatief voor een middagje historische wandelingen en vogels kijken, nodigen we je uit om nieuwe technologische ontwikkelingen die in jouw buurt worden uitgeprobeerd te ontdekken en onderzoeken. Zelfs als deze ontwikkelingen ons naar de toekomst brengen, verdwijnen ze gemakkelijk naar de achtergrond. We zoeken naar manieren om ze zichtbaar te maken en tastbaar te maken voor een breder publiek.

Na de wandeling is er een nagesprek in de OBA.

Let op het weer: neem geschikte kleding mee, want het kan winderig of regenachtig zijn.

De Walk wordt georganiseerd door: Niels ten Oever (onderzoeker 5G & mensenrechten, UvA), Maxigas (Senior Lecturer Media en Cultuur, UvA). Dit evenement is een samenwerking tussen de UvA de gemeente Amsterdam en de ObA en wordt mede mogelijk gemaakt door Global Digital Cultures en IN-SIGHT.it (subsidie MVI.19.032 als onderdeel van het MVI-programma).

EN:
Who controls your data? And who should? With the rise of the smart city, ever more sensors, devices, and antennas capture your information. They make your digital interactions possible, but also shape them. This infrastructure walk invites you to observe the datastreams that flow through the city.  
Join us on a sight-seeing tour of 5G networks around the Bijlmer Arena!  As an alternative to an afternoon of historical walks and bird watching, we invite you to see and discuss new technological developments trialled in your neighbourhood.  Even if these developments take us to the future, they easily fade into the woodwork.  We look for ways to make them visible and expose them to the public. 

The walk is followed by a discussion and hot drinks at the library.  

Note the weather: take appropriate clothing as it might be windy or rainy.   

Organisers: Walk is organized by: Niels ten Oever (researcher 5G & human rights, UvA), Maxigas (Senior Lecturer in Media and Culture, UvA).  

This event is a collaboration between the UvA, the Amsterdam municipality and the ObA, it was made possible by Global Digital Cultures and IN-SIGHT.it (grant MVI.19.032 as part of the MVI programme). 

OBA Bijlmerplein | Bijlmerplein 393 | 1102 DK Amsterdam
T: 020-5230900 | bijlmerplein@oba.nl

bestel kaarten

Verzamelen buiten bij station Bijlmer Arena. De tour eindigt bij OBA Bijlmerplein.