Op dit moment vinden er onderhoudswerkzaamheden plaats aan ons bibliotheeksysteem. Daardoor kunnen onderdelen van de website, zoals 'Mijn omgeving', tijdelijk beperkt of niet beschikbaar zijn.

Bijlmerbios @ OBA: Martin Luther King vs FBI met panelgesprek door Smibanese University

28 oktober 2021, van 19:00 tot 22:00 | OBA Bijlmerplein

Kosten: € 6,00 | € 3,00 met OBA-pas | alleen toegang met geldige Corona QR code

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Bijlmerbios, Smibanese University en OBA brengen in dit gezamenlijke programma geschiedenis tot leven met een film over Martin Luther King en een panelgesprek.

Martin Luther King vs. the FBI is een verbijsterend relaas waarin aan de hand van archiefbeelden, scènes uit Hollywoodfilms en het commentaar van historici, publicisten en betrokkenen, wordt onthuld hoe de FBI het imago van King publiekelijk probeerde te schaden vanaf eind jaren 50 tot aan het moment dat hij werd vermoord in 1968. Voorafgaand aan de filmvertoning verzorgt Smibanese University een gesprek met interessante panelisten uit Zuidoost over de Black Liberation Movements uit de geschiedenis en onze huidige tijd die door de media en autoriteiten worden tegengewerkt. De panelleden zijn Jerry Afriyie, farida Sedoc en Soortkill, met moderator Surya Nahumury.

De inlooptijd is om 18.30 uur. Het debat begint om 19.00 uur.

LET OP: Voor bezoek aan deze activiteit is een coronatoegangsbewijs en een legitimatiebewijs verplicht. Kom alsjeblieft op tijd. Vanwege controle bij de deur kan de rij wat langer zijn dan normaal.  De zaal is vanaf 30 minuten voor aanvang open.
  
OBA Bijlmerplein | Bijlmerplein 393 | 1102 DK Amsterdam
T: 020-5230900 | E: bijlmerplein@oba.nl

bestel kaarten