Vier Keti Koti met OBA & Imagine IC

Vrijdag 30 juni 2023, van 14:00 tot 17:00 | OBA Bijlmerplein

Kosten: toegang gratis | aanmelden vereist

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op 30 juni staan we stil bij Keti Koti (ofwel Emancipation Day). Op deze dag herdenken wij 150 jaar afschaffing van de slavernij in Suriname en vieren wij de vrijheid.

Op die dag organiseren wij, samen met Imagine IC, in OBA Bijlmerplein, verschillende activiteiten.We gaan samen in gesprek over vrijheid en onvrijheid, emancipatie en empathie. Dit met een primeur voor Imagine IC en Kip Republic die op deze avond voor de eerste keer hun podcast zullen opnemen.

Er zijn op 30 juni verschillende programma’s:

(14:00 / 15:00)
TINTEN (11+) is een kleine en intieme dialoogvoorstelling in de OBA rondom de belevenissen van een danser van kleur. Hoe voelt het op dit moment om in Nederland te leven? In TINTEN wordt het persoonlijke verhaal van de danser verweven met informatie over institutioneel racisme. Een belangrijk onderdeel van de voorstelling is het gesprek tussen de danser en de publiek na afloop over het thema. Een dialoog. Niet groot over politiek, maar een open en kwetsbaar gesprek zodat het invoelbaar wordt wat het betekent om met een kleur in Nederland te leven.

(15:00 – 15:30)
Ronald – Afaka schrift
Ronald, is bezig met de Surinaamse dialect die er bestaan, op papier te krijgen.
Hij zal tijdens zijn presentatie uitleggen hoe hij dit doet en hoe hij op dit punt is gekomen.

(15:30 – 16:00)
Prakseri – Live Call

Kevin Headly is een Surinaamse schrijver uit Paramaribo, hij schreef vorig jaar met een aantal andere Surinaamse schrijvers het boek Prakseri, over vergeten verhalen of verhalen die mensen moeten horen. We doen een live zoom call tussen Amsterdam en Suriname. (13:00 – 14:00) Awassa workshop We willen in de voormiddag, voor de voorstelling begint een kleine workshop geven waarbij er een klassieke Surinaamse dans wordt behandeld en je zelf ook mee kan doen om deze dans onder de knie te krijgen.

OBA Bijlmerplein | Bijlmerplein 393 | 1102 DK Amsterdam
T: 020-5230900 | E: bijlmerplein@oba.nl

aanmelden