KETI KOTI MAAND | Heri heri maaltijd en muziek

Maandag 1 juli 2024, van 18:00 tot 21:00 | OBA CC Amstel

Kosten: toegang gratis | aanmelden vereist

Deze avond vieren we Keti Koti door samen een heri heri maaltijd te eten. We eten samen op het Dora Tamanaplein, luisteren naar muziek en gaan met elkaar in gesprek.

Het gerecht ‘heri heri’ stamt uit de tijd van de slavernij in Suriname. Het bevat ingrediënten die tot slaaf gemaakten op de plantages tot hun beschikking hadden, zoals inheemse cassave, zoete aardappel en nappie (een paarse knol). Samen eten we dit gerecht met een beladen geschiedenis en luisteren we naar bijzondere muziek.

Het plein waar we eten dankt haar naam aan Dora Tamana, een Zuid-Afrikaanse anti-apartheidsactiviste. Deze avond vertellen we u meer over wie zij was. Hoe kan het dat haar monument van het plein verdween? Hoe zorgen we dat zij niet vergeten wordt en dat de hele buurt weet wie Dora Tamana was? We horen graag hoe jullie hierover denken.

De maand juni staat bij de OBA in het teken van Keti Koti. Elk jaar op 1 juli vieren we tijdens Keti Koti, wat ‘ketenen gebroken’ betekent, de afschaffing van de slavernij. Op 1 juli in 1863 schafte Nederland de slavernij af in Suriname en de andere koloniën. 45.000 tot slaaf gemaakten kwamen vrij. Omdat het belangrijk is dat we deze zwarte pagina uit de geschiedenis niet vergeten, organiseren wij samen met Dynamo en Gemeente Amsterdam een maand vol met verdiepende lezingen, films en gesprekken. Ook zullen we de cultuur vieren met muziek, eten en kunst.

Aanmelden
Kan per mail of aan de balie van de vestiging.

OBA CC Amstel | Cullinanplein 1 | 1074 JN Amsterdam
T: 020-5230900 | E: ccamstel@oba.nl