KETI KOTI MAAND | Opening met kookworkshop en muziek

Woensdag 5 juni 2024, van 17:00 tot 19:00 | OBA CC Amstel

Kosten: toegang gratis | aanmelden vereist

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

1 juli vieren we Keti Koti. In de aanloop naar deze dag organiseren we vier weken lang educatieve activiteiten voor alle leeftijden. 5 juni om 17 uur vindt de feestelijke aftrap plaats met een kookworkshop van Cynthia (Een huis vol) en een Caribische Brassband.

Na de officiële opening door Flora Breemer en een optreden van Rivelino Rigters, gaat Cynthia ons leren hoe je lekkere vegetarische hapjes maakt.

Als alle hapjes klaar zijn, gaan we deze natuurlijk lekker opeten. Ondertussen dansen we op de swingende muziek van een Caribische Brassband.

De maand juni staat bij de OBA in het teken van Keti Koti. Elk jaar op 1 juli vieren we tijdens Keti Koti, wat ‘ketenen gebroken’ betekent, de afschaffing van de slavernij. Op 1 juli in 1863 schafte Nederland de slavernij af in Suriname en de andere koloniën. 45.000 tot slaaf gemaakten kwamen vrij. Omdat het belangrijk is dat we deze zwarte pagina uit de geschiedenis niet vergeten, organiseren wij samen met Dynamo en Gemeente Amsterdam een maand vol met verdiepende lezingen, films en gesprekken. Ook zullen we de cultuur vieren met muziek, eten en kunst.

Aanmelden
Kan per mail of aan de balie van de vestiging.
Bekijk hier het volledige programma.

OBA CC Amstel | Cullinanplein 1 | 1074 JN Amsterdam
T: 020-5230900 | E: ccamstel@oba.nl