THEMAMAAND MENTALE GEZONDHEID | Vertoning Puinhoop + nagesprek

Woensdag 8 mei 2024, van 19:30 tot 21:45 | OBA CC Amstel

Kosten: toegang gratis | aanmelden vereist

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Deze avond vertonen we de film Puinhoop, een documentaire over de band tussen maker Allard Detiger en zijn moeder met borderline. Na afloop gaan we met de maker en het publiek in gesprek.

Na twintig jaar het contact met zijn moeder met borderline tot een minimum beperkt te hebben, wordt filmmaker Allard Detiger gebeld door de politie. Haar huis is totaal verwaarloosd, buren klagen en professionele hulp is per direct nodig.

Allard neemt een deel van de verantwoordelijkheid van de zorg voor zijn moeder op zich maar raakt hierdoor steeds meer verstrikt in ruzies en trauma’s uit zijn jeugd. Naarmate zijn moeders toestand verslechtert vervagen de harde lijnen die Allard bewust had opgebouwd tussen hun. Ook Allard vervalt hierdoor in oude patronen en wordt gedwongen kritisch naar zichzelf te gaan kijken om zo tot acceptatie en liefde voor zijn moeder te kunnen komen en ook te voorkomen dat hij zijn trauma doorgeeft aan zijn eigen jonge dochter.

Programma:
19:00 – 19:30: inloop
19:30 – 21:00: vertoning film
21:00 – 21:45: nagesprek

Dit programma is onderdeel van de themamaand Mentale Gezondheid, die van 4 april t/m 15 mei plaatsvindt in OBA CC Amstel.

Aanmelden 
Kan per mail of aan de balie van de vestiging.

OBA CC Amstel | Cullinanplein 1 | 1074 JN Amsterdam
T: 020-5230900 | E:  ccamstel@oba.nl