​​Concert Ernst Jansz & band - De Indische liedjes​

Zondag 22 januari 2023, van 15:00 tot 15:45 | OBA Javaplein

Kosten: toegang gratis | aanmelden vereist

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Deze middag treedt Ernst Jansz op met zijn Indische liedjes; een speciaal programma ter gelegenheid van de ingebruikname van de Indische collectie van Moesson in OBA Javaplein.

Op gelijke hoogte met Bob Dylan en Leonard Cohen en Overstijgt meermaals het werk van Lennaert Nijgh schreef de pers over Ernst Jansz.  
Na zijn hippieperiode met CCC Inc. en het succes van het door hem opgerichte Doe Maar ging Ernst Jansz solo. Inmiddels heeft hij 5 cd’s uitgebracht en evenzoveel boeken geschreven. In zijn muziek blijft hij een verteller van verhalen en schuwt hij ook de protestsong niet. Voor deze voorstelling verzamelde hij zijn mooiste liedjes, samen met enkele van zijn Dylan-vertalingen (Schitterend schreef de Volkskrant), waarvoor hij een Edison-nominatie ontving.  

Een optreden van Ernst Jansz is een unieke en ontroerende belevenis, niet in het minst door de fantastische muzikanten die hem begeleiden: Aili Deiwiks op viool, Guus Paat op gitaren en Richard Wallenburg op bas. Ernst Jansz vindt het zijn beste bandje ooit. 

OBA Javaplein | Javaplein 2 | 1094 HW Amsterdam
T: 020-5230900 | E: javaplein@oba.nl

aanmelden

Foto Ernst Jansz @Juna Jansz