Expositie | “De stad mijn buurt en ik”

17 november 2023 t/m 2 februari 2024 | OBA Javaplein

Kosten: toegang gratis | vrije inloop

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Buurtkinderen exposeren met kunstenaars. Kom kijken naar de grote buurtkaart, de Indische Buurt Eilanden en de bijzondere schuilplekken voor wilde dieren ontworpen door de kinderen.

Deze expositie is het eindresultaat van het kunstproject De Stad mijn buurt en Ik o.l.v. Mette Steincke.
Het project bestaat uit kunstworkshops voor kinderen van 6-11 jaar en een expositie. In de workshops, begeleid door Ursula Woerner en Mette Steincke, namen de kinderen hun eigen buurt onder de loep.

Ze onderzochten vragen als: Wat is een stad? Wat hoort bij mijn buurt? Waar voel ik me thuis? Ze bedachte fictieve steden en ontwierp droomhuizen en leuke ontmoetingsplekken. Ze maakten hun eigen buurtkaart. Hier zie je wat ze in de buurt belangrijk of mooi vinden, waar ze graag komen, wat ze elke dag zien en waar ze elkaar ontmoeten. Met veel plezier gingen de kinderen experimenteren, ontwerpen en bouwen. Zo deelden we van alles met elkaar over de buurt. De kinderen voelen zich betrokken bij de buurt maar er zijn ook veel plekken die ze nog niet kennen en dingende ze missen. Ze kregen in de afgelopen periode bezoek van de ontwerper Horst Grütering. De kinderen gingen ook op bezoek in de studio van de Clubhaus Architecten. De gastkunstenaars toonden hun werk en vertelden over hun beroep, het artistieke proces en over wat hen inspireert. Hieruit zijn unieke kunstwerken ontstaan.

In de expositie worden de kunstwerken van de kinderen tentoongesteld naast het werk van Horst Grütering en de Clubhausarchitecten Marjan van Herpen en Claudia Temperilli. De opening van de tentoonstelling vindt plaats in OBA Javaplein op 17 november om 15.00 uur.

Afbeelding:  Mirre, 8 jaar

OBA Javaplein | Javaplein 2 | 1094 HW Amsterdam
T: 020-5230900 | E: javaplein@oba.nl