Vanaf zondagavond 20:00 uur tot maandagochtend 10:00 uur vinden er onderhoudswerkzaamheden plaats aan ons bibliotheeksysteem. Daardoor kunnen onderdelen van de website, zoals 'Mijn omgeving', tijdelijk beperkt of niet beschikbaar zijn.

EXPOSITIE | ‘De droomboot’

18 november 2022 t/m 7 februari 2023 | OBA Javaplein

Kosten: toegang gratis | vrije inloop

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op 18 november om 15:00 uur aanstaande is de opening van de expositie De droomboot in de Oba aan het Javaplein. Kom kijken naar de spannende fantasiedieren, avontuurlijke eilanden en kleurrijke kleischilderijen. Neem de droomboot een ga mee op reis!

Deze expositie is het eindresultaat van het kunstproject De Droomboot o.l.v. Mette Steincke. Het project bestaat uit kunstworkshops voor kinderen van 6-11 jaar en een expositie. In de workshops, begeleid door Ursula Woerner en Mette Steincke, hielden de kinderen zich bezig met vragen als ‘Hoe ziet jouw droomwereld eruit?’ Of ‘Kan je reizen zonder echt weg te gaan?’ Ze gingen met veel plezier experimenteren, uitvinden en maken. Zo deelden we met elkaar waar we van dromen en waar we blij van worden. Na twee bijzondere coronajaren met alle beperkingen en schoolsluitingen vroegen we ons af; ‘Wat is geluk nou eigenlijk?’

De kinderen hebben in de afgelopen periode drie kunstenaars uit verschillende disciplines ontmoet. Ze gingen ook op bezoek in het spannende atelier van Stan
Klamer. De kunstenaars toonden hun werk en vertelden over hun beroep, het artistieke proces en over wat hen inspireert. Hieruit zijn unieke kunstwerken ontstaan.

In de expositie worden de kunstwerken van de kinderen tentoongesteld naast het werk van de kunstenaars Stan Klamer, Lego Lima en Zamira Jonker.

OBA Javaplein | Javaplein 2 | 1094 HW Amsterdam
T: 020-5230900 | E: javaplein@oba.nl