Opening Expositie Mental Health Art Tour, OBA Javaplein

Vrijdag 24 november 2023, van 16:00 tot 18:00 | OBA Javaplein

Kosten: toegang gratis | vrije inloop

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Aanstaande 24 november openen we de expositie Mental Health Art Tour bij OBA Javaplein. Een expositie met kunstwerken van Irene Hoff over de persoonlijke verhalen van o.a. Isa Hoes en Thomas Dekker over mentale gezondheid.

Op deze dag neemt Thomas Dekker zijn persoonlijke portret in ontvangst en vertelt kunstenaar Tamara Swart over het project. Het openingsprogramma is van 16:00 tot 18:00 uur. Ook is er gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje de expositie te bekijken. U bent van harte uitgenodigd.

Over de expositie:

De Mental Health Art Tour presenteert tien indrukwekkende levensverhalen van bekende persoonlijkheden, waaronder Isa Hoes, Dylan Haegens, Thomas Dekker en Jörgen Raymann. Bezoekers krijgen de kans om bij elk kunstwerk het persoonlijke verhaal van de betreffende persoon te beluisteren. Door hun verhalen te delen, hopen zij anderen te inspireren om open te zijn over hun geestelijke gezondheid en het gesprek daarover aan te moedigen. Tamara Swart, de initiatiefneemster van de expositie, benadrukt: ‘Vaak wordt de nadruk gelegd op fysieke gezondheid, maar een gezonde geest is net zo essentieel. Het is van cruciaal belang dat we zonder aarzeling kunnen praten over onze mentale gezondheid.’

Gratis activiteiten
Naast de expositie worden er ook activiteiten rondom het onderwerp mentale gezondheid georganiseerd. Deze zijn gratis te bezoeken. Een overzicht vind je binnenkort op oba.nl.

Van oktober tot en met mei zal deze tour langs vijf verschillende OBA-locaties reizen. De Mental Health Art Tour is gezamenlijk georganiseerd door OBA, Hush Hour en Thrive Amsterdam mentaal gezond (GGD Amsterdam).

OBA Javaplein | Javaplein 2 | 1094 HW Amsterdam
T: 020-5230900 | E: javaplein@oba.nl