Voorstelling “De passage”

Zaterdag 28 oktober 2023, van 15:00 tot 15:45 | OBA Javaplein

Kosten: toegang gratis | vrije inloop

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Interactieve voorstelling op het snijvlak van beweging, geluid en stem , door het duo Dorit Weintal & Salvoandrea Lucifora.

De voorstelling onderzoekt transformatie tijdens de ‘rite de passage’, de gevoelens die gepaard gaan met een periode van verandering, zoals scheiding, desoriëntatie en acceptatie door te luisteren en gebruik te maken van verbeeldingskracht en intuïtie. Een danser en een muzikant vormen samen met het publiek een gelaagde microkosmos.

Soms zijn we bang, maar al snel wordt die angst een wil, een drang, een kracht die ons ertoe aanzet ons open te stellen en ons te verbinden. Door ons te verbinden worden we rustig, en hebben we plezier, dit is de passage. "We willen allemaal wel op het podium of onder de spotlights staan" maar misschien durven we niet. In deze voorstelling nodigen we de bezoekers "op het podium" uit zonder te durven. Hier hoeven we niet te durven, maar hebben we plezier. Samen met de performers wordt het publiek deelnemers.
Samen creëren we 'De Passage', de overgang van bang zijn naar licht en vreugdevol zijn. Dorit Weintal - choreograaf, danser en Salvoandrea Lucifora - trombonist/muzikant-performer.

Het project is gecoproduceerd door Faido Compamy, Weintal&Lucifora, Plein Theater, OBA Javaplein en wordt ondersteund door AFK en Stadsdeel Oost.

OBA Javaplein | Javaplein 2 | 1094 HW Amsterdam
T: 020-5230900 | E: javaplein@oba.nl