Schrijvers & Soep │ Maria Kager over “De buitengewoon geslaagde opvoeding van Frida Wolf”

Donderdag 30 mei 2024, van 19:00 tot 20:30 | OBA Linnaeus

Kosten: toegang gratis | aanmelden vereist

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Schrijvers & Soep verzorgt inspirerende literaire bijeenkomsten in samenwerking met Schrijvers uit Oost en Linnaeus Boekhandel. Maaike Bergstra interviewt een auteur van wie recentelijk nieuw werk is verschenen. Bovendien wordt er een hartverwarmende soep geserveerd.

Maria Kager (Amsterdam, 1978) is schrijver en literatuurwetenschapper. Ze groeide op in Haarlem, promoveerde in de literatuurwetenschappen aan Rutgers University in de VS. Begin dit jaar verscheen haar debuutroman De buitengewoon geslaagde opvoeding van Frida Wolf bij De Arbeiderspers.

Maria Kager schreef een subtiel boek over een onveilige jeugd De 8-jarige Frida Wolf woont naast de gevangenis. Elke avond als ze in bed ligt, hoort ze een ratelend geluid. Het zijn de gevangenen in hun cellen, die met hun bestek tegen de tralies tikken. Een beetje vreemd misschien, maar Frida vindt het eigenlijk wel een gezellig geluid. Haar excentrieke vader is niet geschikt voor de rol van vader en ook niet voor die van gevangenisdirecteur. Hij drinkt en rookt te veel, neemt zijn dochter mee uit stelen, geeft haar zelfverdedigingslessen met echte wapens en voelt meer affiniteit met de gedetineerden in de koepel dan met zijn collega’s bij Justitie. Als het evenwicht in huis wordt verstoord door een noodlottig ongeluk, begint de gevangenis een steeds grotere rol in het gezinsleven te spelen. Jaren later vraagt Frida zich af in hoeverre de koepel haar leven heeft bepaald. Je kan het kind uit de gevangenis halen, maar hoe haal je de gevangenis uit het kind? Judith Eiselin, NRC 1 februari 2024.

Aanmelden
Kan per mail of aan de balie van de vestiging.

OBA Linneaus | Linnaeusstraat 44 | 1092 CL Amsterdam
T: 020-5230900 | E: linnaeus@oba.nl

Foto Maria Krager @Roeltje van de Sande Bakhuijzen