OBA Linnaeus Live - Ananda Serné

Donderdag 25 mei 2023, van 19:00 tot 20:15 | OBA Linnaeus

Kosten: toegang gratis | aanmelden vereist

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

OBA Linnaeus verzorgt inspirerende literaire bijeenkomsten in samenwerking met Schrijvers uit Oost en Linnaeus Boekhandel. Onder de noemer Schrijvers en Soep interviewt Maaike Bergstra een auteur van wie recentelijk nieuw werk is verschenen. Bovendien wordt er een hartverwarmende soep geserveerd.

Ananda Serné (1988, Rotterdam) is beeldend kunstenaar en schrijver. Zij woont in Noorwegen en bracht haar jeugd door op het vrachtschip van haar ouders op de waterwegen van Europa. Licht, geluid, ritme en taal zijn elementen van haar beeldend werk en onderwerpen op het snijvlak van het biologische en het culturele. In oktober 2022 verscheen haar debuutroman Nachtbloeiers/uitgeverij Cossée.

Judith Eiselin in NRC 27 oktober 2022: Eliza, de hoofdpersoon van Nachtbloeiers talmt. Waar anderen vol plannen zitten, dobbert zij verloren rond. Alles in de wind: zij is een schipperskind. Eliza’s moeder wil haar kinderen het internaat besparen en vestigt zich aan wal, vader blijft varen zonder een veilige haven te bereiken. Het heeft zijn weerslag op de dochter. ‘Het probleem is dat ik geen binnen heb,’ stelt Eliza, ‘voor mij voelt alles als buiten.’ Ze mist een anker, is stuurloos. En slapeloos, maar dat geldt voor bijna iedereen in het boek. Wereldwijd is iedereen doorgedraaid van het slaapgebrek, overheden adviseren nog maar zes uur slaap per nacht, maar ‘dat lukt bijna niemand.’ Mensen nemen massaal slaapmedicatie.

Aanmelden
Reserveer tijdig i.v.m. beperkt aantal plaatsen.
Aanmelden aan de balie in OBA Linnaeusstraat 44 of via linnaeus@oba.nl

Toegang en soep gratis.
Inloop vanaf 18:30 uur Programma van 19.00 tot 20.15 uur.
Na afloop boekverkoop door Linnaeus Boekhandel