OBA Linnaeus Live – Ine Boermans

Donderdag 20 april 2023, van 19:00 tot 20:15 | OBA Linnaeus

Kosten: toegang gratis | aanmelden vereist

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

OBA Linnaeus verzorgt inspirerende literaire bijeenkomsten in samenwerking met Schrijvers uit Oost en Linnaeus Boekhandel. Onder de noemer Schrijvers en Soep interviewt Maaike Bergstra een auteur van wie recentelijk nieuw werk is verschenen. Bovendien wordt er een hartverwarmende soep geserveerd.

Ine Boermans werd in 1976 geboren in Groningen en studeerde af aan de afdeling Nieuwe Media van de kunstacademie Minerva. Jarenlang runde zij de straatgalerie Kijkkasten aan de Nieuwendijk. Zij heeft een column in de VPRO-gids.

Familieleven of liever gezegd de afwezigheid daarvan, speelde van meet af aan een grote rol in het werk van Ine Boermans zoals performances tot zij besloot over dit thema te gaan schrijven. Zij debuteerde in 2021 met de roman Een opsomming van tekortkomingen (uitgeverij Orlando), dit boek behaalde de longlist van de Hebban Debuutprijs en werd genomineerd voor het Beste Groninger Boek. Hoewel ze fictie schrijft zijn er veel raakvlakken met haar eigen familiegeschiedenis. Lot kampt met angsten en dwanggedachten, is net als Boermans enig kind, haar ouders gingen uit elkaar toen ze 4 was en haar moeder overleed op haar 21ste.

In 2022 verscheen haar tweede roman Het Liefdesinterbellum (uitgeverij Prometheus).

Boermans zegt hierover in de Volkskrant van 3 -11-2022: β€˜Het liefdesinterbellum is dat kleine stukje tijd waarin je geen liefdesverdriet meer hebt en je jezelf nog niet afhankelijk hebt gemaakt van een nieuwe verliefdheid. Dat vrije gevoel vond ik persoonlijk altijd heerlijk. Ik hield net als Lot erg van het nachtleven, en in het liefdesinterbellum lagen er kansen in elke disco.’

Aanmelden
Reserveer tijdig i.v.m. beperkt aantal plaatsen Aanmelden aan de balie in OBA Linnaeusstraat 44 of via linnaeus@oba.nl Toegang en soep gratis. Inloop vanaf 18:30 uur Programma van 19.00 tot 20.15 uur Na afloop boekverkoop door Linnaeus Boekhandel

OBA Linneaus | Linnaeusstraat 44 | 1092 CL Amsterdam
T: 020-5230900 | E: linnaeus@oba.nl

Foto Ine Boermans @Mark Uyl