Linnaeus Live – Thomas Heerma van Voss

28 oktober 2021, van 19:00 tot 20:15 | OBA Linnaeus

Kosten: toegang gratis (vrijwillige bijdrage) | aanmelden

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Linnaeus Live is een maandelijks boekenprogramma waarin telkens een schrijver wordt uitgenodigd om over zijn of haar meest recente werk te komen praten. Vooraf wordt een heerlijke gratis verse soep geserveerd: Schrijvers&Soep!

Thomas Heerma van Voss (1990) bracht de romans De Allestafel’ en ’Stern’ uit. In 2014 volgde de verhalenbundel ‘De derde persoon’. In 2017 verscheen zijn essaybundel ‘Plaatsvervangers’. In 2020 verscheen zijn roman ‘Condities’. Deze roman werd lovend ontvangen, en was de aanleiding om hem te gast te vragen. Door Corona kon deze bijeenkomst eerder niet doorgaan, in de tussentijd verscheen zijn novelle ‘Verdwenen boeken’. De allerlaatste uitgave van Babel & Voss, waarvan hij medeoprichter was. Tegen de achtergrond van deze uitgeverij speelt het verhaal zich af.
‘Het is een wonderlijke kracht van Thomas Heerma van Voss: schrijven over troosteloosheid op een manier die vrolijk maakt. In ‘Verdwenen boeken’ bezoekt hij een Brits kustplaatsje, terwijl thuis zijn ex-geliefde haar spullen uit hun appartement ruimt’ (Thomas de Veen, NRC 10-9-20).
Genoeg aanleiding voor een mooi gesprek!

Na afloop boekverkoop door de Linnaeus Boekhandel.

Aanmelden
Kan per mail of aan de balie van de vestiging.
Toegang en soep (vanaf 18:30 uur) zijn gratis. Een vrijwillige bijdrage is welkom.

Bereid je voor op je bezoek aan de OBA en doe de gezondheidscheck voordat je naar de OBA komt.

OBA Linneaus | Linnaeusstraat 44 | 1092 CL Amsterdam
T: 020-5230900 | E: linnaeus@oba.nl

Foto @Willemieke Kars