​​OBA Linnaeus Live | Gabrielle La Rose​

26 januari 2023, van 19:00 tot 20:15 | OBA Linnaeus

Kosten: toegang gratis | aanmelden vereist

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

​​​​Linnaeus Live is een maandelijks boekenprogramma waarin telkens een schrijver wordt uitgenodigd om over zijn of haar meest recente werk te komen praten. Vooraf wordt een heerlijke gratis verse soep geserveerd: Schrijvers&Soep!​​

​In het voorjaar van 2022 verscheen Niet geschikt voor publicatie bij uitgeverij Lebowski, het eerste boek van Gabrielle la Rose. Zij groeide vanaf haar tienerjaren op in een volkswijk in Amsterdam-Oost en werd op jonge leeftijd geconfronteerd met criminaliteit en geweld. Ze is thuis in verschillende werelden, waar ze naast de nodige levenservaring inspiratie opdeed voor haar fictiewerk. 
 
Niet geschikt voor publicatie vertelt Gabrielle la Rose over 'een lieve jongen' die op het verkeerde pad terechtkomt. Tyrelle is zes en woont in Amsterdam-Oost. Zijn moeder voedt hem en zijn jonge zusje alleen op. Totdat oom Michiel zijn intrede doet en het leven van Tyrelle voorgoed verandert. Als Tyrelle achttien is verblijft hij in een jeugdgevangenis en jeugd-tbs-kliniek. Eenmaal vrij zet hij zijn carrière in het criminele circuit voort. Samen met Don, een ouderwetse penozefiguur en zijn surrogaatvader. Hun corebusiness is drugs, maar er is nog een bijzondere bron van inkomsten: het oogstfeest, een wraakplan dat Tyrelle in detail heeft uitgewerkt tijdens zijn jaren in detentie. Niet geschikt voor publicatie laat zien hoe verwarrend de lijn tussen goed en fout is, over hoe heftig én vanzelfsprekend keuzes kunnen zijn. En hoewel Tyrelle voor zijn leven is getekend, is dit geen simpel verhaal over een moeilijke jeugd en een criminele toekomst. 
Voldoende aanleiding voor een boeiend gesprek. 

Aanmelden
Kan per mail of aan de balie van de vestiging.
 
Programma in samenwerking met Schrijvers uit Oost en Linnaeus Boekhandel.  
Toegang en soep (vanaf 18:30 uur) zijn gratis.  

OBA Linneaus | Linnaeusstraat 44 | 1092 CL Amsterdam
T: 020-5230900 | E: linnaeus@oba.nl

Foto Gabriella La Rose @Frank Ruiter