Rouwen & Vieren

14 december 2023, van 19:00 tot 20:00 | OBA Mercatorplein

Kosten: toegang gratis | vrije inloop

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Met Rouwen & Vieren maken we ruimte voor rouw; middenin steden en dorpen. Een kas op een plein, om een kaarsje te branden, iets te schrijven of een lint in een boom te knopen.

Op 14 december om 19.00 openen we een nieuw seizoen Rouwen & Vieren met muziek, de opening van de Kas Rouwen & Vieren en de bekende journalist en schrijfster Nynke Sietsma. De opening vindt plaats in het OBA Café aan het Mercatorplein (nr. 103) met zicht op de verlichte kas.

Sietsma zal voordragen uit 'B – Een memoir', het boek over haar zoon Berend, die op 4-jarige leeftijd overleed aan kanker. Terwijl zij en haar gezin terechtkwamen in een universum waarin alles wankelde, gaf het schrijven over van alles en nog wat haar houvast. Sietsma richt hiermee 'een indrukwekkend en ontroerend monument op voor haar overleden kind' (De Volkskrant).

De muzikale omlijsting wordt verzorgd door een jazztrio, bestaande uit Jurriaan Berger (piano), Achim Heine (slagwerk) en Zack Lober (contrabas). Onder begeleiding van de musici lopen we in een stoet naar de Kas Rouwen & Vieren, waar Nynke Sietsma de kas officieel zal openen.

In de donkere dagen van 14 t/m 28 december is de Kas Rouwen & Vieren op het Mercatorplein in Amsterdam geopend van 12.00 tot 20.00, ook tijdens de Kerstdagen. Bezoekers kunnen een kaarsje branden voor wie ze missen of een lint beschrijven met iets waar ze dankbaar voor zijn. Dus ook welkom om na de opening de kas nogmaals te bezoeken.

Heel graag tot 14 december!

OBA Mercatorplein |  Mercatorplein 89 |1057 CA Amsterdam
T: 0205230900 |E: mercatorplein@oba.nl