Het Foam presenteert de workshop ‘Strength Away from Home’

Zaterdag 22 juni 2024, van 15:00 tot 16:30 | OBA Mercatorplein

Kosten: toegang gratis | vrije inloop

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Of je nu bent gevlucht, een nieuwkomer bent of een lokale Amsterdammer; je bent welkom bij een van de twee workshopmomenten. In het kader van Wereldvluchtelingendag presenteren Foam, KLABU en fotograaf Coco Olakunle gratis te volgen fotografieworkshops, behorend bij de tentoonstelling ‘Strength Away From Home’ op het Mercatorplein. Taal en leeftijd spelen geen rol, sluit om 12:00 of 15:00 aan bij OBA Mercatorplein.

Fotograaf Coco Olakunle, een autodidactische maker, neemt deelnemers op 22 juni mee in een hands-on workshop voor het maken van een betekenisvolle foto. Bij Olakunle’s manier van werken staan het maken van écht contact en het vastleggen van verbondenheid centraal. Deelnemers maken nadien kans om hun werk te exposeren in de OBA op het Mercatorplein. De workshop duurt 1,5 uur en er worden twee sessies gehouden. Elke groep bestaat uit ongeveer 20 personen en vooraf inschrijven is niet nodig.

Momenteel zijn er ongekend veel mensen op de vlucht—ruim 114 miljoen. KLABU, een Amsterdamse non-profitorganisatie die sport inzet om vluchtelingen te ondersteunen, bundelt zijn krachten met Foam om bij te dragen aan een positieve representatie van mensen die in vluchtelingenkampen wonen. Samen presenteren ze krachtige portretten die voorbijgaan aan stereotypes. Fotograaf Coco Olakunle is sinds de oprichting in 2019 nauw betrokken bij KLABU. Haar werk toont de KLABU-gemeenschap in vluchtelingenkampen zoals Kalobeyei (Kenia) en Lesbos (Griekenland), waarbij ze mensen nadrukkelijk in hun kracht vastlegt. Deze portretten zijn op het Mercatorplein te bewonderen tussen 6 juni en 8 juli.

De fotoworkshops zijn onderdeel van de bewustwordingscampagne rondom Wereldvluchtelingendag en de fototentoonstelling van fotograaf Coco Olakunle op het Mercatorplein. Op zaterdag 22 juni van 12.00-17.00 uur zijn mensen die zijn gevlucht, nieuwkomers en lokale Amsterdammers van harte uitgenodigd om samen te komen voor een feestelijke middag met sportactiviteiten samen met professionele atleten, onder het genot van eten, drinken en muziek. De fotografieworkshops worden georganiseerd in samenwerking met de OBA Mercatorplein en vinden daar ook plaats.

OBA Mercatorplein | Mercatorplein 103 |1057 CA Amsterdam
T: 020-5230900 | E: mercatorplein@oba.nl

Foto @Coco Olakunle