Chinastudies: De verlichtende werking van Chinese Filosofie

Donderdag 23 november 2023, van 10:00 tot 12:00 | OBA Weesp

Kosten: toegang gratis | vrije inloop

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Niemand is te oud om te leren. Dat zou Confucius misschien wel hebben gezegd, niet alleen één van de invloedrijkste filosofen van China, maar ook van de hele wereld.

In deze collegereeks vertelt studentdocent Arend u over de Chinese oudheid en de verschillende gedachtegangen die uit het Chinese vasteland in dit tijdperk tot stand kwamen, en hoe we delen van deze filosofieën terug kunnen zien in, of zelfs kunnen toepassen op hetdagelijks leven!

Komt dat zien, en misschien wordt u wel verlicht!

Over de studentdocent Studentdocent Arend studeert Chinastudies aan Universiteit Leiden. Hij is momenteel werkzaam bij Oud Geleerd Jong Gedaan. Arend vindt het erg leuk om in contact te komen met mensen van verschillende generaties. Hij denkt dat iedereen elkaar kan inspireren, hoe simpel contact mag zijn. Het maakt niet uit wie je bent. Arend vertelt u vol enthousiasme over Chinese filosofie. Hoe is filosofie terug te zien in de Chinese oudheid, en waar is de invloed van Chinese filosofie elders te zien? Wat heeft Chinese filosofie geïnspireerd? Arend hoopt dat deze colleges u ook inspireren!

Vandaag college 3 en 4. College 1 en 2 (waren) op 9 november.

OBA Weesp | Oudegracht 67 | 1381 XX Weesp
T: 020-5230900 | E: weesp@oba.nl