Alle 27 vestigingen van de OBA zijn tijdelijk gesloten. De sluiting is een maatregel van de overheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

OPNAME Cinema Literair – The Boys from Brazil

19 mei 2021 t/m 19 mei 2025 | OBA Online

De laatste aflevering van dit voorjaar vertonen we de razend spannende thriller ’The Boys from Brazil’ (1978) van Franklin J. Schaffner.

Deze film is gebaseerd op Ira Levins bestseller over een nazi-jager, naar het echte-wereldvoorbeeld van Simon Wiesenthal, die op het spoor komt van een complot onder leiding van ex-kamparts Josef Mengele die het Derde Rijk wil laten herleven. Film en boek zijn in onze huidige tijd veel angstwekkender: anders dan destijds is het idee van genetische manipulatie allerminst vergezocht. Om ons een verse blik te bieden op de hoogtijdagen van Wiesenthal en andere nazi-jagers zoals het Franse echtpaar Klarsfeld, is Nelleke Noordervliet onze speciale gast op deze avond. Programma in het kader van het maandthema Vrijheid en de 4/5 herdenkingen. Organisatie i.s.m. De Groene Amsterdammer.