Vanaf zondagavond 20:00 uur tot maandagochtend 10:00 uur vinden er onderhoudswerkzaamheden plaats aan ons bibliotheeksysteem. Daardoor kunnen onderdelen van de website, zoals 'Mijn omgeving', tijdelijk beperkt of niet beschikbaar zijn.

ONLINE - De schrijver als hoofdpersoon ǀ Escritores en primera persona: Katixa Agirre

25 januari 2022, van 15:00 tot 16:15 | OBA Online

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Interview met de Baskische schrijfster Katixa Agirre in de serie ‘De schrijver als hoofdpersoon ǀ Escritores en primera persona’ die Instituto Cervantes dit voorjaar organiseert in het kader van de Frankfurter Buchmesse 2022 , waar Spanje deze keer Guest of Honour is.

‘Moeders zullen nooit’, van de Baskische schrijfster Katixa Agirre, werd door de Volkskrant gekozen tot een van de mooiste boeken van 2021:

 

Verrassende Baskische roman over een hoogzwangere schrijfster die geïntrigeerd raakt door een vrouw die haar piepjonge tweeling om het leven brengt. Ze gaat op onderzoek uit en neemt intussen haar eigen moederschap onder de loep, dat ze moeilijk te combineren vindt met het schrijverschap. Agirre weet het licht te houden en dat is knap bij zulke zware onderwerpen.

Uit het Spaans vertaald door Mariolein Sabarte Belacortu Uitgegeven door Zirimiri Press , een kleine uitgeverij die zich richt op vertalingen uit minderheidstalen.

Programma is in het Spaans met Engelse ondertiteling. Klik HIER voor de link (ook na 25-1, 15:00 uur terug te kijken)
Klik HIER voor meer informatie.

Foto ©Juantxo Egaña