BOEKENWEEK ​│De Grote Onthulling van Clark Accord ​

6 maart 2024, van 20:00 tot 21:15 | OBA Oosterdok - OBA Theater

Kosten: toegang gratis | aanmelden vereist

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Programma ter ere van de bekende Surinaams-Nederlandse schrijver Clark Accord (1961-2011).

De Clark Accord Foundation en de OBA organiseren deze avond naar aanleiding van de geboortedag van Clark Accord, het feit dat zijn bekendste boek ‘De Koningin van Paramaribo’ 25 jaar geleden uitkwam en omdat we deze avond iets bijzonders gaan onthullen…

Programma met presentator/gitarist Jeritza Toney.

Verder onder andere:
Irma Accord met een gedicht van Maya Angelou, ‘Phenominal woman’. Schrijfster en bestuurslid van de Clark Accord Foundation.
Karin Amatmoekrim leest voor.
Cheyenne Toney zingt een nummer voor Clark. Verder vertelt documentairemaakster ( o.a. ‘Mama Sranan’) en schrijfster Tessa Leuwsha over haar band met het werk van Clark en voert Vincent Soekra het woord namens De Vereniging Ons Suriname. Elik Lettinga  van uitgeverij Nijgh & Van Ditmar leest voor. Janice Deul (fashionactivist & publicist) maakte de Why I Love This Book clip over ‘De Koninging van Paramaribo’. Zij is ook live aanwezig en brengt haar ode aan Clark.

De avond wordt afgesloten met ‘De Grote Onthulling van Clark Accord’.

Corina Klaassens maakte een prachtig geschilderd portret van Clark. De Clark Accord Foundation gaf het in bruikleen aan de OBA en op deze avond wordt het feestelijk onthult. Bijzonder om te vermelden is dat dit het eersteschrijversportret van een schrijver van kleur zal zijn dat een plek krijgt in de OBA. Het schilderij komt in Het Huis van alle Talen, op de 4e etage bij de Caraïbische collectie.

Het wordt een gedenkwaardige avond, dus mis het niet!

Na afloop is de bar in de Theaterfoyer geopend en heffen we met elkaar het glas op Clark en zijn er boeken en is er lekkere Surinaamse cake.

Organisatie: OBA in samenwerking met de CAF en met dank aan Nijgh & Van Ditmar Uitgeverij.

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011 DL Amsterdam
T: 020-5230900 | E: klantenservice@oba.nl

aanmelden