Vanaf zondagavond 20:00 uur tot maandagochtend 10:00 uur vinden er onderhoudswerkzaamheden plaats aan ons bibliotheeksysteem. Daardoor kunnen onderdelen van de website, zoals 'Mijn omgeving', tijdelijk beperkt of niet beschikbaar zijn.

BOEKENWEEK | Poëzie op Zondag - Bart Moeyaert​

10 maart 2024, van 16:00 tot 17:00 | OBA Oosterdok - OBA Theater

Kosten: € 7,50 | € 3.75 met OBA-pas, stadspas en collegekaart

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Ineke Holzhaus gaat in gesprek met hedendaagse dichters. Het biedt een uitgelezen kans aan liefhebbers van gedichten kennis te maken met de nieuwste poëzie. Deze keer is in het kader van de Boekenweek Bart Moeyaert te gast.

Ook voor lezers die denken dat moderne poëzie moeilijk is, dat die alleen voor kenners te begrijpen zou zijn, is het prettig in een intieme ambiance de dichter te horen praten over zijn of haar eigen werk. Door deze gesprekken worden de gedichten immers toegankelijker. Als opmaat tot het gesprek en tot het voorlezen van de dichter, leest Ineke Holzhaus gedichten uit de Nederlandse - en de wereldliteratuur, gedichten die niet vergeten mogen worden.

Bart Moeyaert
Liefde is een toverwoord in het werk van Bart Moeyaert. In zijn proza, maar ook in zijn gedichten. Met als uitgangspunt zijn eigen bestaan, vanaf zijn leven als jongen tot nu toe, verovert Bart Moeyaerts met zijn poëzie al jarenlang niet alleen een jong maar ook een volwassen publiek. Het is geen wonder dat deze Vlaamse dichter bekroond werd met talloze nationale en internationale prijzen. In april verschijnt ‘Een ander leven,’ over zijn reizen met zijn moeder naar Parijs. Daarover en over zijn poëzie gaat Ineke Holzhaus met Bart Moeyaert in gesprek. Ook leest ze enkele gedichten van Guido Gezelle, een dichter die niet vergeten mag worden. Daarna leest Bart Moeyaert voor uit zijn eigen werk.

Dit programma wordt opgenomen en is later online terug te kijken via het YouTube kanaal van de OBA.

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011 DL Amsterdam
T: 020-5230900 | E: klantenservice@oba.nl

Foto Bart Moeyaert @ Diego Franssens RV

bestel kaarten