​​Queer Arts Festival Amsterdam 2024 │ De Duivels van Da Vinci

Zaterdag 20 juli 2024, van 20:00 tot 21:30 | OBA Oosterdok - OBA Theater

Kosten: € 15,00 | € 7,50 met OBA-pas en CJP | gratis voor WAP leden

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

In samenwerking met de OBA organiseert het Queer Arts Festival Amsterdam in deze Pride maand van 17 t/m 20 juli verschillende theatervoorstellingen die thema’s rondom de LHBTIQ+ gemeenschap bespreekbaar maken. Op 20 juli: ‘De Duivels van Da Vinci: De Queer Geschiedenis van de Mona Lisa’ door Friends of Dorothy.

Muziektheatercollectief Friends of Dorothy speelt ‘De Duivels van Da Vinci: De Queer Geschiedenis van de Mona Lisa’  

Aan het begin van de 16e eeuw schilderde Leonardo Da Vinci het bekendste schilderij ter wereld: de Mona Lisa. En terwijl er tot op de dag van vandaag nog steeds gesproken wordt over wie dit mysterieuze figuur nou werkelijk zo zijn, verschuilt er achter haar glimlach een veel belangrijker verhaal. Namelijk dat van de Queer liefde.  

In muziek, tekst en spel biedt ‘De Duivels van Da Vinci’ een nieuw perspectief op het leven van Leonardo Da Vinci en onderzoeken ze tegelijk wat de gevolgen waren van het missen van deze rijke Queer geschiedenis. De voorstelling neemt het publiek mee in de mysteries van Leonardo’s leven, maar verdwaald tegelijk in vraagstukken over het leven van nu.  

Muziektheatercollectief Friends of Dorothy bestaat uit Catoo Post, Pádraig Turley en Jesse Stenzler. Zij onderzoeken, ontdekken en vertellen verloren of verborgen Queer verhalen uit de geschiedenis en trekken het naar het nu. Ze combineren verhalende teksten met dialogen en zang en werken altijd met livemuziek. De Duivels van Da Vinci is hun debuut.  

Eindregie Seppe Salome| Muziek en compositie Jesse Stenzler, Paul Grieshammer en Dick Kingma| Tekst Catoo Post, Pádraig Turley en Jesse Stenzler| Begeleiding Nita Kersten.

Klik HIER voor het hele programma van het Amsterdam Queer Arts Festival (17 t/m 20 juli) en de verdere OBA Pride programmering.  

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011 DL Amsterdam 
T: 020-5230900 E: klantenservice@oba.nl

bestel kaarten