​​Queer Arts Festival Amsterdam 2024 │ Naar Paramaribo

Woensdag 17 juli 2024, van 20:00 tot 21:30 | OBA Oosterdok - OBA Theater

Kosten: € 15,00 | € 7,50 met OBA-pas en CJP| gratis voor WAP leden

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

In samenwerking met de OBA organiseert het Queer Arts Festival Amsterdam in aanloop naar de Pride verschillende theatervoorstellingen die thema’s rondom de LHBTIQ+ gemeenschap bespreekbaar maken. Op 17 en 18 juli ‘Naar Paramaribo’, 19 juli ‘Het Is Niet Nieuw’ en op 20 juli ‘De duivels van Da Vinci’.

Floyd, Kevin en Dwayne dromen van Suriname. Vanuit hun met tropische zwier ingerichte flat in het kille Nederland zien ze een land voor zich waar alles anders is dan hier: warmer, ontspannener, muzikaler. Daar willen ze heen. 
 
Voor twee van de drie vrienden is Suriname het moederland dat ze voornamelijk kennen uit de verhalen van hun familie; voor de derde is Suriname een exotisch, Trans-Atlantisch fantasieland. Maar hoe mooi is het leven daar eigenlijk? In kleuren die nu eens zoet en dan weer fel en hard zijn schilderen de drie vrienden hun land van verlangen.  
 
Naar Paramaribo is een swingende politieke komedie, waarin tussen alle roze praatjes en gezelligheid door, harde noten worden gekraakt over vrijheid, verantwoordelijkheid en verdraagzaamheid. Ze proberen het gezellig te houden, daar op elf hoog terwijl de Hollandse regen tegen de ruiten klettert, maar net zoals in onze maatschappij de toon en de temperatuur van het debat over het nationale verleden steeds hoger oplopen, wordt ook hier in huis het gesprek steeds ongemakkelijker.

‘IJzersterk.’ Theaterkrant 💎 >> lees de recensie
‘In de echte wereld mag er dan weinig ruimte voor andersdenkenden zijn, hier is die ruimte er wel.’ Trouw ★★★★  

Kijk voor een eerste impressie HIER.

Credits 

regie Roy Peters 
tekst Rob de Graaf 
spel Kevin Klein, Floyd Koster, Dwayne Toemere 
muziek Rutger de Bekker 
decor Marcel Kranendonk 
licht Coen Jongsma 
kostuumontwerp Marrit van der Burgt 
uitvoering kostuums Karen de Meijer
Techniek - Martijn Huisman
met dank aan Bobby Renooij 

De Gemeenschap maakt eigenzinnig, actueel theater dat onze cultuur een (lach)spiegel voorhoudt. Verbaal en fysiek, poëtisch en banaal, toegankelijk en ‘queer’. Meer info klik HIER.

Klik HIER voor het hele programma van het Amsterdam Queer Arts Festival (17 t/m 20 juli) en de verdere OBA Pride programmering.

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011 DL Amsterdam
T: 020-5230900 | E: klantenservice@oba.nl

bestel kaarten