GEANNULEERD: Het Grote Jongerendebat voor de Europese Verkiezingen

Woensdag 15 mei 2024, van 19:00 tot 21:00 | OBA Oosterdok

Kosten: toegang gratis | aanmelden vereist

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op 6 juni 2024 mag jij naar de stembus voor de Europese Verkiezingen. Daarom nodigen wij jou graag uit op 15 mei voor ‘Het grote Jongerendebat voor de Europese Verkiezingen’ in de OBA

Weet jij hoeveel invloed de Europese Unie heeft op jouw leven? Van de apps op je telefoon tot het klimaat en de technologische toekomst – de EU is overal. Die invloed is groot, maar de stem van jongeren in de EU is klein; slechts 35% van de jongeren bracht bij de vorige verkiezingen in 2019 een stem uit. Het is hoog tijd dat hier verandering in komt, want de EU gaat juist over jouw toekomst!

Tijdens het Grote Jongerendebat gaan jonge kandidaten van Volt, Partij voor de Dieren, GroenLinks/PvdA, NSC, CDA, ChristenUnie, JA21 en de VVD met elkaar in debat. Daarin debatteren zij over cruciale thema's zoals digitalisering, klimaatverandering en defensie. Door een interactieve setting tussen publiek en kandidaten weet jij na dit debat welk verhaal of ideaal je het meeste aanspreekt voor jouw Europese toekomst.

Breng daarom al je vrienden mee en laat je stem horen – letterlijk en figuurlijk! Na afloop van het debat is er namelijk ook nog een borrel met een meet-and-greet met de kandidaten. Dit is jouw kans om persoonlijk met hen in gesprek te gaan en meer te leren over hun visies en standpunten. Wie weet overtuig jij ze wel van jouw ideeën over Europa!

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011 DL Amsterdam
T: 020-5230900 | klantenservice@oba.nl
 

aanmelden