Vanaf zondagavond 20:00 uur tot maandagochtend 10:00 uur vinden er onderhoudswerkzaamheden plaats aan ons bibliotheeksysteem. Daardoor kunnen onderdelen van de website, zoals 'Mijn omgeving', tijdelijk beperkt of niet beschikbaar zijn.

​​HET LAATSTE HOOFDSTUK │Tot de dood.. Een intieme vertelvoorstelling over de liefde voor het leven, fietsen en Patrick

18 maart 2024, van 20:00 tot 21:20 | OBA Oosterdok | OBA Theater

Kosten: € 15,00 | € 7,50 met OBA pas of stadspas | aanmelden vereist

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

‘Tot de dood.. ‘ is een voorstelling in het kader van ‘Het Laatste Hoofdstuk Een liefdevol festival over leven en afscheid nemen. "Het Laatste Hoofdstuk’, een bijzonder en liefdevol festival dat het leven viert en de kunst van afscheid nemen omarmt. Dit unieke festival biedt een zorgvuldig samengesteld programma vol inspirerende activiteiten en reflecties, ontworpen om het gesprek over leven en dood op een warme en inclusieve manier te bevorderen. Guus Sluiter van Uitvaartmuseum Tot Zover opent het festival

Daar zit je dan, met zijn tweeën op de bank, anderhalve meter uit elkaar - nog voordat die anderhalve meter een begrip werd. Ik wilde op ‘m springen, zodat hij kon gaan gillen: ‘Help, bel Amnesty, ik word geplet.’ Gevolgd door: ‘Voor je het weet staat ook Greenpeace voor de deur…save the whale.’ Op dat moment wilde ik aan hem vragen: ‘Wat voel je, wat denk je?’ Maar ik durfde het niet. In plaats daarvan zei ik: ‘Pat, we gaan er doorheen komen. Maak je geen zorgen. Het komt goed.’ Dooddoeners

— Arjen Barel

Drie jaar geleden nam Arjen Barel afscheid van zijn man. Na twee jaar ziekte kwam het onherroepelijke moment. Arjen vertelt over het leven met een ongeneeslijk zieke partner, het doorleven na de dood en het omgaan met verlies. Eerlijk, puur en kwetsbaar.  
Spel Arjen Barel, regie Marjolein Frijling.  
NB dit stuk wordt in een kleine setting, met het publiek op het podium, om de verteller heen, gespeeld. Er is daarom maar een beperkt aantal kaartjes per opvoering beschikbaar.   
 
Na afloop is de bar in de Theaterfoyer geopend voor de nazit en het bekijken van de foto expositie ‘Ongeneeslijk, Niet uitbehandeld’ van het Nationaal Programma Palliatieve Zorg (NPZA), meer info zie de expositie aankondiging in deze agenda. 

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011 DL Amsterdam
T: 0205230900 | klantenservice@oba.nl

bestel tickets