​​Indië NEXT: Vrouwenkracht toen en nu in Nederland en Indonesië​

Zaterdag 9 maart 2024, van 14:00 tot 17:00 | OBA Oosterdok

Kosten: toegang €7.50 | €3.75 met OBA-pas, stadspas, leden Indisch Herinnerings centrum

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Programma in het kader van Internationale Vrouwendag. Een veelzijdig programma met lezingen, interactieve gesprekken, dans en spoken word. Met o.a. een videoportret van de jonge Indonesische feministische moslimschrijfster Kalis Mardiasih, Lara Nuberg, Feba Sukmana, Nancy Jouwe. Tieka Masfar, Julia Jouwe, Melissa Knollenberg en the Domiknow. De presentatie is in handen van Yulia Pattopang en Marischka Verbeek.

In Nederland genieten vrouwen van meer vrijheid, toch ervaren zij nog steeds ongelijkheid. Hoe was dit vroeger, in voormalig Nederlands-Indië en Indonesië? We gaan dieper in op de vrouwenbeweging in voormalig Nederlands-Indië, Nederland en Indonesië, evenals op de invloedrijke figuren die daarbij betrokken waren.  Hoe relevant zijn deze bewegingen uit het verleden in het heden en wat betekent women empowerment voor de vrouwen van vandaag? 

Indië Next is een samenwerking van het Indisch Herinneringscentrum, de Openbare Bibliotheek Amsterdam en Pan Asian Collective en vervangt het jaarlijkse programma 'Indiëlezing'.  

Met in de pauze koffie/thee en heerlijke Indische snacks!   

Het programma wordt opgenomen in is later terug te zien op https://www.youtube.com/@OBAmsterdam.  

bestel kaarten