​​OPENING expositie Sonny Boy als kunstboek!​

Zaterdag 11 mei 2024, van 14:00 tot 15:00 | OBA Oosterdok - OBA Forum

Kosten: toegang gratis | aanmelden vereist

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Opening van de expositie in de vitrines op de 4e etage (mei-juni 2024).

De Stichting Handboekbinden is een non-profit organisatie die zich bezig houdt met het hand gebonden boek. Haar leden zijn boekbinders die een boek met de hand maken. Zij maken veelal unieke boeken die stuk voor stuk kunstobjecten zijn.   

De organisatie heeft in november -in samenwerking met de CPNB-  het Heel Nederland Leest boek 2023 ‘Sonny Boy’ van Annejet van der Zijl in losse katernen onder haar leden verspreid met de vraag of zij daar een bijzonder boek van wilden maken. De boekbinders zijn aan de slag gegaan en hebben van het boek prachtige kunstwerken gemaakt.  

De mooiste boeken zijn nu te zien in de vitrines op de 4e verdieping van de OBA. De tentoonstelling loopt van 3 mei tot 1 juli 2024.  

Op zaterdagmiddag 11 mei wordt de expositie geopend in aanwezigheid van Annejet van der Zijl en de betrokken handboekbinders.   

Historicus Danny Verbaan zal dan vertellen over de geschiedenis van Scheveningen. Hij hielp Annejet van der Zijl met de belangrijkste historische gegevens over het vissersdorp Scheveningen van vlak voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij neemt ons in zijn lezing mee langs de huizen en locaties die in het boek een rol spelen. Alle plaatsen waar dit verhaal zich heeft afgespeeld zijn nog steeds terug te vinden in het straatbeeld van Scheveningen. 

Na afloop is er een hapje en een drankje bij de bar op de 6e etage en is er de gelegenheid de expositie op de 4e etage te bekijken.  

Klik HIER voor meer informatie. 

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011 DL Amsterdam
T: 020-5230900 | E: klantenservice@oba.nl

aanmelden