Programma: Schrijvers zien / wat wij niet zien

Donderdag 27 juni 2024, van 16:00 tot 18:00 | OBA Oosterdok - OBA Forum

Kosten: toegang gratis | aanmelden vereist

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Hanna Bervoets en Ellen Deckwitz schreven een novelle over de toekomst van Amsterdam. Praat met ze mee tijdens deze unieke leesclub.

Verhalen rekken de verbeeldingskracht op. En dat is, zeker voor mensen die werken aan de toekomst van Amsterdam, hartstikke belangrijk. Want waar het verleden bol staat van de vertellingen, van feiten en gebruiken, is die toekomst per definitie ongewis. Hoe anticipeer je met beleid op een stedelijk leven dat er nog niet is?

Gemeente Amsterdam nodigde twee vooraanstaande Amsterdamse auteurs uit om hun blik op de toekomst van onze stad te delen. Aan de hand van hun personages kom je als lezer in aanraking met stadsgezichten die er nog niet zijn, vervoersmiddelen die nog onmogelijk lijken, met privacy-kwesties waar we nu alleen nog naar kunnen gissen en naar dilemma's die er zonder twijfel aan zitten te komen, maar waar we ons wel al op moeten voorbereiden.

Een unieke leesclub - en jij kunt erbij zijn!

Op 27 juni organiseren we in OBA Oosterdokskade een unieke leesclub: schrijvers zien / wat wij niet zien. We presenteren die middag de twee novelles die Hanna Bervoets en Ellen Deckwitz over hun stedelijke toekomstperspectief schreven én we gaan met de beide auteurs in gesprek. De middag is open voor wie wil, maar er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Aanmelden kan via onderstaande knop.

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011 DL Amsterdam
T: 020-5230900 | E: klantenservice@oba.nl

aanmelden