Opening tentoonstelling: OMZIEN IN VERWONDERING

Maandag 12 juni 2023, van 13:00 tot 14:30 | OBA Osdorp

Kosten: toegang gratis | vrije inloop

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Beeldend kunstenaar André Oosthoek (Rotterdam 1943) viert zijn 80ste verjaardag met een jubileumtentoonstelling. Jarenlang werkzaam geweest in Dordrecht en Delft woont en werkt Oosthoek al 10 jaar in Osdorp. Dus ook een jubileum voor Osdorp. Sluit aan bij de feestelijke opening van de tentoonstelling!

De jubileumtentoonstelling is verdeeld over twee locaties in Osdorp midden.
De aftrap is in de OBA Osdorpplein op maandag 12 juni om 1 uur ‘s middags met een inleidende lezing door Rosa Lindenburg, kunsthistorica. Daarna volgt een bespreking van de schilderijen door de kunstenaar. De tentoonstelling is te zien tijdens de reguliere openingstijden van deze vestiging.

Het tweede deel van de tentoonstelling is in ‘The Beach for Creative Innovation’, een creatieve broedplaats in Nieuw-West gevestigd in de voormalige Garage Notweg, Notweg 38. Deze tentoonstelling is te bezichtigen in de benedenzaal vanaf 16 juni tijdens de openingstijden door de week van 9.00 u tot 17.30 u.

Oosthoek is opgeleid aan de Rotterdamse Kunst Academie, verder geschoold in Canada, heeft deelgenomen aan vele solo- en groeps-tentoonstellingen. De leidraad in zijn kunstloopbaan is de constructivistische – geometrische weg die is ingeslagen door Piet Mondriaan, zijn grote voorbeeld. Echter, in plaats van vaste kleuren en kaders speelt Oosthoek met vormen en kleuren. Zozeer zelfs dat hij in referentiekleuren over elkaar heen schildert, zodat er transparante lagen ontstaan. Hij werkt veel in series waarbij de afwisseling binnen een serie plaatsvindt. In zijn tekeningen werkt Oosthoek meer typografisch zodat ook letters en woorden een verrassend beeld vormen. In de objecten, vaak van hout en ook in metaal uitgevoerd, is de Amsterdamse kunstenaar André Volten zijn inspiratie met kubus en buisvormen.

OBA Osdorp | Osdorpplein 16 | 1068 EL AMSTERDAM
T: 020-5230900 | E: osdorp@oba.nl