EXPOSITIE: Bodylines

Zaterdag 30 september 2023 t/m woensdag 15 november 2023 | OBA Reigersbos

Kosten: toegang gratis | vrije inloop

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Vanaf 30 september is het werk van John Blogg en Marjan Borsjes te zien in OBA Reigersbos. John heeft kunstfoto’s van voeten, en Marjan foto’s met het thema Body Lines.

Marjan Borsjes ontwikkelde zich vanuit haar achtergrond van sociale wetenschappen en opbouwwerk, tot een sociaal fotograaf.

Zij is gespecialiseerd in het fotograferen van mensen. Ze won fotoprijzen bij de Verenigde Naties (in het kader van het Jaar van het Gezin/de Familie 2004) en in Granada (Fine Art 2006). Ook kreeg Marjan enkele eervolle vermeldingen (International Photography Awards 2004, Mediterrane Photobiennale 2002, nominatie PANL).

John Blogg, geboren in 1952 in De Bilt. Op zijn dertiende kreeg hij een Agfa Clack Camera. Hij studeerde fotografie aan de Fotovakschool te Den Haag.

Aanvankelijk legde hij zich vooral toe op architectuur, dans en beweging, waarbij het hem meer gaat om louter esthetiek. De fotograaf  heeft zich in zijn recente werk laten inspireren door de intrigerende schoonheid van vrouwenvoeten.

In de serie ‘VOETEN VAN VROUWEN’ maakt hij onder andere gebruik van transparante sluiers en verfijnde kleuren. Hij dringt met de camera door tot diep op de huid, waardoor tastbare landschappen ontstaan, grillig en sensueel.

De opening van de expositie is op zaterdag 30 september tussen 15 en 17 uur, tijdens Buurtverhalen vertellers in OBA-Reigersbos.

Website Marjan Borsjes
Website John Blogg

OBA Reigersbos | Rossumplein 1 | 1106 AX Amsterdam
T: 020-5230900 | E:  reigersbos@oba.nl