​​BOEKENWEEK │ Charles Lewinsky ​

21 maart 2024, van 19:30 tot 20:30 | OBA Roelof Hartplein

Kosten: toegang gratis | aanmelden vereist

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op donderdagavond 21 maart ontvangen wij een internationale gast: Charles Lewinsky. Hij wordt geïnterviewd door Arjan Peters over zijn nieuwe roman Halfbaard (Meridiaan Uitgevers, 2023).

Hoe wordt je een verhalenverteller? Charles Lewinsky demonstreert in een even hilarische als verbluffende roman dat dat nog niet zie eenvoudig is – en tegelijkertijd ook het tegendeel.

— De Volkskrant

Het is het begin van de veertiende eeuw en de 13-jarige Sebi komt tot de conclusie dat hij niet geschikt is voor een leven als boer of soldaat – hij wil professioneel verhalenverteller worden. In 1313 heeft zo iemand het niet gemakkelijk in een dorp in het oerkanton Schwyz, waar de schop van de doodgraver elke dag te horen is en engelen nauwelijks van duivels te onderscheiden zijn. Maar van Halfbaard, een vreemdeling die de oorzaak van zijn bizarre uiterlijk maar mondjesmaat onthult, leert de jongen wat de mensen beweegt – en hoe je ook in barre tijden het beste van jezelf kunt maken. De roman Halfbaard schetst een kleurrijk beeld van het leven in de middeleeuwen en toont met een keur aan spannende verhalen de vaardigheden van de jonge Sebi en zijn leermeesteres Anneli. De roman is een ode aan de vertelkunst, maar laat ook de manipulatieve kant ervan zien, want aan een goed verhaal wordt vaak meer geloof gehecht dan aan de waarheid, en dat is nu, zeven eeuwen later, helaas weer helemaal en vogue.

Charles Lewinsky woont afwisselend in Zürich en een dorpje in Frankrijk. Hij werkte als dramaturg en regisseur, schreef tv-scripts en theaterstukken, en schrijft nog steeds romans en korte verhalen. Meermalen stond zijn werk op long- en shortlists en won hij prijzen. Van zijn roman Het lot van de familie Meijer zijn in Nederland zo'n 400.000 exemplaren verkocht. 

Na afloop signeert Charles Lewinsky, is Boekhandel Van Rossum aanwezig voor de boekverkoop en staat er een drankje klaar.

Programma in samenwerking met Meridiaan Uitgevers.

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011 DL Amsterdam
T: 020-5230900 | klantenservice@oba.nl

bestel kaarten